Slowakei will keine Muslime aufnehmen – SR „ovládla“ dnes všetky veľké nemecké médiá

20.08.2015 23:41

Slovensko nechce prijať žiadnych moslimov – tak zneli dnes titulky najčítanejších renomovaných nemeckých periodík o Slovensku. Samozrejme nechýbal medzi nimi ani Bild, najčítanejšie periodikum v EÚ. FAZ, Spiegel, Süddeutsche Zeitung, Focus, a ďalšie tiež priniesli túto tému na prednej strane.

 

Zhrniem v krátkosti to podstatné na túto tému z nemeckej tlače:

 

Čoraz viac utečencov prichádza do Európy. EÚ štáty sa dohodli na prerozdeleni 40 000 utečencov. Aj Slovensko z toho prijíme nejakých a síce len 200. Ale táto malá krajina si pritom vyhradzuje právo aj na podmienky. Bratislavská vláda oznámila, že nechce prijať žiadnych moslimov, ale výlučne kresťanských utečencov. Hovorca Ministerstva vnútra SR argumentuje tým, že moslimovia by sa na Slovensku necítili dobre. Aj preto, že v krajine nie sú žiadne mešity. Námietku z EÚ, že v takom prípade ide o náboženskú diskrimináciu, odmietlo slovenské mnisterstvo. Ďalej povedal hovorca ministerstva, že okrem toho títo ľudia aj tak nemajú záujem ostať na Slovensku a považujú krajinu len za tranzitnú. 

Toľko k článku.

Napísal som k  tomuto problému už predtým niekoľko príspevkov v západných médiách i v českej tlači a niečo som napísal aj v blogu Pravdy.

Faktom ostáva, že lavína utečencov do EÚ extrémne a teda aj nebezpečne narastá. Len Nemecko očakáva podľa vyhlásnia ministra vnútra tento rok okolo 800 000 utečencov.

Podľa mojich informácií to však bude podstatne viac.  Nemecko je už teraz týmto problémom doslova preťažené a nie malá časť obyvateľstva už stráca trpezlivosť so situáciou okolo utečencov. A to je nebezpečné ako sud pušného prachu v blízkosti iskriaceho ohňa.

Prevažná časť utečencov sú moslimovia a veľká časť z nich nebude nikdy integrovateľná do našej kresťanskj civilizácie.

Netreba zabúdať aj na to, že napríklad v Nemecku, kde žijú moslimovia už v tretej či dokonca štvrtej generácie, predovšetkým potomkovia tureckých Gastarbeiterov, tak mnohí z nich nie sú vôbec integrovaní a kresťanstvo odmietajú, pripadne ním opovrhujú a tým aj európskou kultúrou. Pritom chodili do nemeckých škôl a hovoria nemecky lepšie ako turecky.

Plne súhlasím s postojom SR, že máme záujem a chceme pomôcť kresťanským utečencom, njmä tým zo Sýrie. Tu ale zároveň nasadzujem  moju kritiku.

Kresťanov zo Sýrie by sme mali prijať viac a nie len dvesto. Mimochodom, poznám niekoľkých kresťanov zo Sýrie v Nemecku a sú to veľmi milí, inteligentní a tolerantni ľudia.

Problém veľkej väčšiny moslimov - a aj tých, ktorí nie sú extrémisti a salafisti – spočíva v tom, že sú netolerantni voči kresťanstvu a odmietajú ho a chýba im aj rešpekt voči nemu.

Ja sám nie som religiózny človek (mojou „relígiou“ je kozmos), ale rešpektujem každé naboženstvo, pokiaľ je tolerantné voči iným náboženstvám a pokiaľ hlása lásku ku všetkým ľuďom, bez rozdielu.

Malá ilustrácia správania sa niektorých fanatických moslimov v Nemecku:

Nedávno som kráčal ulicou hlavného mesta Severného Porýnia-Westfálska. Odrazu prišli ku mne dvaja nápadne bradatí muži, asi tridsaťroční a ponúkali mi Korán, s tým, že ma chcú s ním obdarovať. Neďaleko nich bol stánok, kde boli ďalší podobní bradáči  a mali na veľkom stole, ako som odhadol, niekoľko sto ďalších exemplárov, ktoré vnucovali okoloidúcim. Ak niekto odmietol, tak ho atakovali s tým, že sa bude navždy piecť v pekle, lebo odmieta jedinú pravú vieru – islam.

Keď som mužom, ktorí mi ho dávali, povedal, že už dávno mám Korán a že ho ovládam určite aspoň tak dobre, ako oni, tak sa začali na mňa usmievať a nazvali ma bratom moslimom.

Akonáhle som však povedal, že moslim nie som a ani neverím na Korán, tak ma začali posielať do horúceho pekla. Prv, ako som od nich odišiel, tak som sa oýtal, ako by sa zachovali, keby som im ja v ich moslimskej krajine tak nanucoval Nový Zákon.

Odvrkli:

„Tam by sme ti za to hneď odtrhli hlavu.“