Skvelý šachový ťah Číny zaskočil Západ: Zmierila dvoch veľkých nepriateľov, Irán a Saudskú Arábiu

11.03.2023 12:08

Čína sa neúprosne a na veľký hnev USA rozvíja na svetovú veľmoc Číslo Jedna. Pre Západ a najmä pre Nemecko to znamená potrebu novej orientácie.

 

Orientácia Nemecka na USA a Západ bola doteraz bez alternatívy. V rýchlo sa meniacom svete súčasnosti sú však najúspešnejšie tie aliancie, ktoré presadzujú národné záujmy správnou kombináciou flexibility a princípov.

Rozhodujúci je tu prístup k novým technológiám a schopnosť vytvárať výhodné spojenectvá prekračujúce ideologické hranice.

To posledné nesmelo Nemecko ako vazal USA realizovať, pričom najmä prepojenie s Ruskom Biely Dom Berlínu prísne zakázal. A keď Berlín v niečom predsa celkom neposlúchol, ako s Nordstreamom, tak prišlo jeho brutálne zničenie, a to jeho tzv. partnerom z USA.

 

Žijeme v epoche veľkých prekvapení, a to predovšetkým prekvapení politických  a geostrategických:

 

V piatok Irán a Saudská Arábia oznámili, že chcú pochovať svoje smrteľné nepriateľstvo. Čína umožnila ich historické zblíženie, samozrejme aj za spoluréžie Vladimíra Putina, ktorý má výborné vzťahy s Teheránom, ako aj s Riadom.

 

Rokovania v Pekingu prebiehali niekoľko dní potichu a bez verejného rozruchu. Irán je „zástupcom“ Číny na Blízkom východe už mnoho rokov. Novozvolený čínsky prezident Si Ťin-pching len pred pár mesiacmi ponúkol Saudom úzku partnerskú spoluprácu.

 

Zmierenie Iránu a Saudskej Arábie a vznikajúce partnerstvo medzi nimi pod záštitou Čína a Ruska je veľmi ťažkým úderom pre Západ.

 

Na Čínu a Rusko sa napája čoraz viac arabských a afrických krajín a tak všetko smeruje k tomu, že nadutý a arogantný Západ na čele s USA, ktorý chcel všetko ovládať a manipulovať sa blíži nezadržateľne k okraju priepasti.

 

Čínska politika sa riadi mierovým učením Konfucia – Čína nikdy nevyvolala žiadnu vojnu a vyvíja veľkú snahu o zmierovanie národov.

 

Západ pod vedením USA naproti tomu utláčal a vykorisťoval iné národy, neustále uvaloval embargá a podnecoval a viedol vojny.

 

Uzavriem týmto:

 

Na svete existuje jedna krajina,

 

ktorá má najvyššie výdavky na zbrojenie, ktorá má najviac vojenských základní na planéte, ktorá podnietila najviac vojen po druhej svetovej vojne na Zemi, ktorá hodila prvé atómové bomby na mestá, ktorá zabíjala a znetvorovala státisíce ľudí s napalmom a rôznymi jedmi vo Vietname,....atď. 

 

Samozrejme:

Nie je to Čína a ani Rusko, ktoré USA a Západ "propagujú" ako najväčšie nebezpečie a zlo tohto sveta!