„Skvelá“ integrácia v Rakúsku. Dcéra vyskočila z okna, hrozila jej svadba z donútenia

04.01.2019 23:15

Vzájomné kontakty rôznych kultúr sú spravidla spojené s obojstranným obohatením. Ale len za predpokladu, že sa vzájomne plne rešpektujú a kráčajú s duchom doby. Ak sa však kultúra so  stredovekým  a či dokonca s archaickým kmeňovým myslením doslova vtláča do našej kresťanskej kultúry, a naviac aj ju chce ovládnúť a vnucovať jej svoje tradície a presvedčenia, tak prichádza veľmi často k tragédiám a krviprelievaniu.

Jeden z takých dramatických prípadov sa odohral nedávno u našich rakúskych susedov. Indická rodina, ktorá žila už mnoho rokov v Rakúsku, nedovolila svojej 20 ročnej dcére, aby  si vzala za manžela muža, ktorého milovala, a to len preto, lebo bol príslušníkom nízkej indickej kasty.

Namiesto toho, aby rodičia akceptovali jej lásku, tak jej určili za manžela iného Inda, z rovnakej kasty. Už bol stanovený aj dátum sobáša. Zúfalá dcéra nevidela iné východisko ako si vziať život. Vyskočila zo štvrtého pochodia pred očami svojej rodiny na ulicu. Veľmi ťažko zranená skok do smrti ale prežila.

Teraz sa konal súd a rodičia boli odsúdení na tri a pol roka do väzenia. Mnohí Rakúšania trest pokladajú za veľmi mierny. Aj s ohľadom na to, že dievčina bola narodená už v Rakúsku a indická kultúra orientovaná na kastovníctvo jej bola úplne cudzia.

Právnik Rudolf Mayer, ktorí obhajoval rodičov dievčaťa sa proti rozsudku odvolal a žiadal podstatné zníženie  trestu. Argumentoval tým, že jeho mandanti sú skvele integrovaní do rakúskej spoločnosti a pracujú v Rakúsku už viac ako 25 rokov.

Sudca Christian Dostal, ktorý rozhodoval o odvolaní, ho kategoricky odmietol a vyhlásil, že indické kastovníctvo a jeho zákony v Rakúsku neplatia. Rodičom nešťastného dievčaťa priťažilo veľmi  aj to,  že sotva sa ich dcéra po dlhom čase vyzdravila a prišla domov, tak ju opäť nútili do svadby s tým istým mužom a už aj stanovili termín zásnub.

Niečo také musí byť pre každého normálneho človeka absolútne nepochopiteľné a brutálne neľudské.

Obhajca Mayer, hoci Rakúšan, tak sám nevie, čo znamená integrácia, keď tvrdil, že jeho mandanti sú plne integrovaní. Veď predsa ani po desaťročich prežitých v Rakúsku neakceptujú rakúske zákony a sa nimi neriadia.

Integrácia archaických mozgov, či už moslimských alebo indických, ak odmietajú moderné myslenie, je v Európe nemožná a vylúčená! Takí ľudia nám priniesli len obrovské problémy a rozleptávajú a rozkladajú našu spoločnosť a naši politici, ktorí to nevidia, jej škodia ešte viac!