Skutočná pravda prečo sa Rusi stiahli od Kyjeva a prečo bola Buča len propaganda. Putin ukázal africkej delegácii tajný dokument o mierových rokovaniach z marca 2022

22.06.2023 23:19

Počas nedávnych rozhovorov s hlavami afrických štátov v Moskve prezident Putin ukázal návrh zmluvy parafovaný Kyjevom o rokovaniach s Ukrajinou na jar 2022. Dokument dokazuje, že mier bol možný a bolo k nemu veľmi blízko už v apríli 2022, a to samozrejme vyvoláva ďalšie otázky.

 

Západné médiá tvrdia, že Rusko utrpelo vojenskú porážku koncom marca/začiatkom apríla 2022, keď sa jeho jednotky vraj náhlivo a chaoticky stiahli z oblastí Kyjeva a Černihiva.

 

Už vtedy bolo ale jasné, že ide o lož, pretože ruské jednotky sa bez bojov a takmer cez noc  a usporiadane stiahli, čo však západné médiá nespomenuli. Nové podrobnosti sa teraz objavili po tom, čo Putin ukázal predtým nezverejnený dokument africkým hlavám štátov, ktoré teraz boli v Rusku so svojím mierovým plánom.

 

V marci 2022 prebehli rokovania medzi Moskvou a Kyjevom, ktoré sa uskutočnili najskôr v Bielorusku a potom v Turecku. Ruský minister zahraničných vecí Lavrov potom opakovane vyhlásil, že samotný Kyjev predložil koncom marca 2022 písomný návrh, v ktorom sa uvádzalo, že Ukrajina sa stane neutrálnym štátom a že aj územné otázky sa budú riešiť mierovou cestou.

 

Koncom marca sa kyjevská delegácia vrátila z rokovaní do Kyjeva a všetko vyzeralo tak, že boje sa čoskoro skončia. A tak Rusko preto len na znak dobrej vôle a ochoty ukončiť boje na základe dokumentu stiahlo svoje jednotky z Kyjevskej a Černihivskej oblasti, čo vtedy Západ  lživo označil za vojenské víťazstvo Ukrajiny.

 

Ale veci sa vtedy vyvinuli v skutočnosti inak. 3. apríla 2022 sa objavili správy o údajných masakroch ruskej armády v Buči, ktoré sa ale rýchlo ukázali ako „nevyhnutná“ operácia ukrajinskej armády. Napriek tomu bola Buča označená za ruský „vojnový zločin“ a bolo to Západom intenzívne medializované, zatiaľ čo možné vyjednané riešenie, dosiahnuté len pár dní predtým nebolo vôbec predmetom mediálneho záujmu Západu.

 

Treba si preto položiť dôležitú a rohodujúcu otázku, prečo sa ruská armáda dobrovoľne sťahuje z mesta bez toho, aby predtým odstránila stopy svojho údajného zločinu. 

 

Jedinou logickou odpoveďou je to, že žiadne mŕtve telá na uliciach Buče v tom čase zrejme neexistovali, pretože 2. apríla ukrajinská polícia filmovala, ako vchádza do mesta a ako sa jej príslušníci rozprávajú s okoloidúcimi, pričom na uliciach Buče nebolo vidieť žiadne mŕtvoly a ani obyvatelia nespomínali žiadne mŕtvoly a ani žiadny masaker.

 

Na druhej strane ukrajinské médiá ale ešte v ten istý deň, 2. apríla, informovali o tom, že nacistické jednotky Ukrajiny vykonávajú v Buči „čistiacu operáciu“ s cieľom očistiť mesto od „spolupáchateľov Ruska“.

A už o deň neskôr, 3. apríla, boli z Buče odrazu ukazované obrázky mŕtvol, ktoré mali zavraždiť Rusi.

 

8. apríla 2022 Británia odovzdala Kyjevu balík vojenskej pomoci vo výške 100 miliónov libier, aby pokračoval v boji proti Rusku. O deň neskôr, 9. apríla 2022, britský premiér Johnson odcestoval do Kyjeva a hovoril so Zelenskym, ktorý po týchto rozhovoroch stiahol bez akéhokoľvek vysvetlenia ponuku Ukrajiny na rokovanie a namiesto toho oznámil, že rozhodnutie bude musieť padnúť na bojisku.

 

Západ chcel vojnu, vojnu za každú cenu, to nie je žiadne tajomstvo, pretože dodnes je Západ proti kompromisom, a volá po „strategickej porážke Ruska“, pričom do boja proti Rusku na Ukrajine napumpoval značne cez 100 miliárd eur, hoci vojna na Ukrajine sa mohla skončiť už v apríl 2022. To ale bolo proti plánom USA a Joe Bidena a aj plánom Británie a Johnsona.

 

Boris Johnson dal Zelenskemu počas návštevy Kyjeva 9. apríla jasne najavo, že Západ očakáva pokračovanie nepriateľských akcií, a Zelenskyj, ktorého blaho závisí od dobrej vôle Západu, tak urobil.

 

Ruský prezident Putin ukázal africkým hlavám štátov, ktoré boli pred niekoľkými dňami na Ukrajine a v Rusku, aby tam predstavili svoj mierový plán, dokument, ktorý ukrajinská delegácia predložila a parafovala koncom marca 2022, ako základ pre ukončenie bojov. Prítomní novinári mali možnosť odfotografovať tento dokument.

 

Kremeľ zverejnil aj zápisnicu zo stretnutia a na kanále Telegram je moment z rokovaní, keď Putin ukazuje dokument africkej delegácii.

 

Video k tomu:   https://t.me/youlistenedmayak/27267