V Nemecku navštevuje privátne školy už viac ako milión žiakov

17.12.2021 23:59

A ich počet neustále rastie. Takmer všetko sú to deti politikov (aj tých, ktorí boli za nekontrolovanú migráciu), akademikov, a tých, ktorí nadpriemerne zarábajú.

Hlavným dôvodom tohto javu je skutočnosť, že v Nemecku extrémne pribúdajú také triedy, kde veľké percento žiakov neovláda nemeckú reč, lebo sú to deti migrantov a azylantov a gastarbeiterov. A tým samozrejme veľmi trpí kvalita výučby.

 V Nemecku je už veľmi mnoho tried, kde je viac ako 50 percent žiakov, ktorých rodičia nie sú etnickí Nemci a nezriedka aj tých tried, kde je až 90 percent takých žiakov.

Od roku 1990 sa v Nemecku počet detí navštevujúcich privátné školy viac ako zdvojnásobil. Privátne školy navštevujú takmer výlučne deti etnických Nemcov.

Tu sa plne prejavuje pokrytectvo a dvojitá morálka tých politikov, ktorí neustále kritizujú občanov za to, že málo robia pre integráciu migrantov, ale sami nejdu prikladom.

V tomto prípade by mali s úplnou samozrejmosťou posielať svoje deti do štátnych škôl, kde sú deti migrantov, aby spoločne s nimi trávili svoj školský čas a pomáhali im ľahšie sa integrovať.