Škandále sa množia a Söder je preto politicky čoraz viac neúnosný a zdiskreditovaný

25.05.2022 22:10

Egocentrický šéf CSU a bavorskej vlády Markus Söder sa čoraz viac topí v bahne finančných a politických škandálov. Nedávno mu priťažila aféra jeho generálneho tajomníka CSU Stephana Mayera, ktorý sa mafiánsky vyhrážal žurnalistovi, že ho zničí a preto neskôr zo svojho úradu odstúpil.

Pred dvoma rokmi to boli dubiózne prepojenia firmy jeho manželky s dodávateľmi korona-masiek, kde išlo o miliónové zisky. Počas korony sa správal voči svojím bavorským „poddaným“ ako nemilosrdný despot.

Jeho žene teraz hrozí predvolanie do bavorského parlamentu, aby tam vypovedala vo veci pochybných obchodov s maskami.

Najnovšie prišli na svetlo ďalšie „priestupky“ Södera, ktorý spolu so šéfom svojho bavorského Vládneho úradu Florianom Herrmannom sa osobne zasadili za to, aby istá firma v Passau mohla urobiť s maskami miliónový biznis.

Podrobne o tom písal br.de pod titulkom:   

Wie Söder ein Maskengeschäft forcierte – Ako Söder podporil jeden obchod s maskami (https://www.br.de/nachrichten/bayern/wie-markus-soeder-ein-maskengeschaeft-forcierte,T5bGpuL ).   

Tu som sa zmienil len o časti söderovského bahna, do ktorého šéf bavorskej vlády sa vnára čoraz hlbšie.

Markus Söder sa totálne zdiskreditoval a stal príťažou svojej strany i svojho vysokého úradu a otrávil aj politické ovzdušie Nemecka.

CSU sa čoraz viac stáva stranou, kde sa vysokopostavení funkcionári bezohľadne obohcujú na úkor spoločnosti.

Pod vedením Södera sa CSU rozlúčila so všetkým tým, čo ju voľakedy  robilo najúspešnejšou európskou politickou stranou. Namiesto toho CSU robí všetko a čokoľvek pre to, aby sa prispôsobila všetkému tomu, o čom je presvedčená, že ju udrží pri moci.

Takto ale celkom stratila svoju originalitu a svoju pôvodnú tvár.