Škandál: „Wuhan v Alpách“! Známe lyžiarske centrum exportuje koronu po EÚ

17.03.2020 23:43

Nezodpovedný a škandálny prístup tirolských úradov! Preto až Viedeň zaviedla extrémne prísne opatrenia. Podľa najnovších zistení v Rakúsku nie je čínsky Wuhan jediným miestom, odkiaľ sa priam lavínovite vyrojili záplavy koronavírov.

Tirolský Ischgl so svojím svetoznámym luxusným lyžiarskym centrom, navštevovaným milionármi a boháčmi z celého sveta, je pre Európu ešte nebezpečnejší!

Odrazu a pre nezasvätených úplne nečakane bola vyhlásená v Ischgl a jeho okolí prísna karanténa.

Ministerstvá zdravotníctva a zdravotné úrady v mnohých štátoch teraz horúčkovite pátrajú po svojich ľuďoch, ktorí ešte pred vyhlásením rozsiahlych rigoróznych opatrení proti koronavírusu, platných od niekoľkých dní pre celé Rakúsko, sa vracali s koronou zamoreného Ischglu do svojej vlasti, kde sa ale ešte neprihlásili na zdravotných úradoch.

Pričom mnohí z nich dosiaľ ani nevedia, že sa v Ischgli mohli nakaziť.

To je veľmi kritická a nebezpečná situácia, lebo tým, že majú kontakty, tak môžu nakaziť množstvo ďalších ľudí.

V Rakúsku, čo je pochopiteľné, vládne v dôsledku toho, čo sa stalo v Ischgl, veľká nervozita. Tak napríklad Ostalbkreis si zriadil vlastnú špeciálnu mailovú adresu, cez ktorú vyzval  viac ako 200 osôb, aby sa okamžite hlásili, lebo boli autobusmi v Ischgli a mohli sa tam nakaziť a zároveň tak môžu infikovať veľa iných osôb.

Medzičasom boli obvinené lokálne úrady v Tirolsku, že napriek viacerým varovaniam ešte v druhej polovici februára, ich nebrali vážne a až neskoro začali s opatreniami proti šíreniu korony.

Tak napríklad už 29. februára  priletel jeden dovolenkár z letiska Mníchov do Keflaviku na Islande. Muž strávil v Ischgl svoju zimnú dovolenku. Deň po prílete do Keflaviku bol pozitívne testovaný na Covid-19 a stal sa oficiálne prvým nakazeným na Islande.

Len niekoľko dní neskôr boli na Islande, ale i v Nórsku a Dánsku pozitívne testované na koronu ďalšie osoby. Všetky boli predtým na dovolenke v Ischgli.

Už 5. marca vyhlásil Island  Ischgl a jeho okolie za práve také isté rizikové územie ako aj Wuhan. Napriek urgenciám z Islandu, tirolské úrady nereagovali. Až keď pribúdali stovky nakazených nielen v zahraničí, ale aj v samotnom Rakúsku, tak napokon prišlo k vyhláseniu prísnych opatrení proti korone.

Musela však zasiahnuť až rakúska vláda a ich vyhlásiť.

Škandálne a zahanbujúce konanie tirolských úradov je absolútne nepochopiteľné a má za následok mnoho zbytočného ľudského utrpenia i materiálnych škôd.