Šírenie strachu sa stalo účinným nástrojom zvyšovania moci vlád, a to aj v prípade ukrajinského konfliktu – vyhlásil Dr. Hans-Georg Maaßen CDU

30.06.2022 23:00

Známy nemecký  publicista,  žurnalista a vydavateľ Wolfram Weiner povedal v nemeckej televízii, že Rusko vojnu v Ukrajine už vyhralo. Tým nepriamo dal najavo, že ďalšie zbrane dodávané Ukrajine Západom len zbytočne predlžujú zabíjanie ľudí.

Podobne sa vyjadril v jednom interview aj dlhoročný člen CDU, exprezident Spolkového úradu pre ochranu ústavy (do roku 2018), právnik Hans-Georg Maaßen. Ten podporil Weinerove vyhlásenie a povedal, že v USA je viacero známych, niekdajšich dôstojníkov ako napríklad colonel Douglas MacGregor a colonel Richard Black, ktorí v interview povedali, že Ukrajina vojnu už dávno prehrala. K tomu Maaßen dodal, že presne tak to vníma aj on.

Ďalšie vyjadrenia Maaßena:

NATO a Zelenskyj  vsadili zrejme na víťazstvo a nie na diplomatické riešenie a uzavretie mieru. Nevidím ani len náznak toho, že by mohlo v najbližšom čase prísť k mierovým rokovaniam, vidím ale to, že Zelenskyj mieni bojovať ďalej. A napokon môže prísť k tomu, že keď už bude hroziť Ukrajine konečná porážka, tak spolu so svojím generálnym  štábom nasadne Zeleskyj do svojho súkromného lietadla a odleti do Miami. Podobne  to bolo aj s inými americkými bábkami po prehratých vojnách.

Ruská armáda postupuje nezadržateľne ďalej a ďalej, aj keď pomaly. Súčasne viem aj to, že 40 až 50 roční Ukrajinci bez vojenského výcviku sú nasadzovaní do bojov ako potrava pre delá – Zelenskyj to robí preto, aby nestratil rýchlo celú svoju armádu. Obávam sa, že veľké zabíjanie na Ukrajine pôjde ďalej a nikto na Západe nenúti Kyjev začať s Moskvou rokovať.

Aj pri konflikte v Ukrajine registrujem, že neustále sú podnecované strachy u ľudí. Nepochopiteľným spôsobom nie však strach pred atómovou vojnou, ale pred ruským ohrozením Nemecka, a to asi tak, že Putin bude už zakrátko stáť pri Rýne.

Vytváranie takejto psychózy strachu ľudí tak veľmi ovplyvní, že sa podriadia každému politickému striktnému odporúčaniu ARD alebo ZDF a či od ministra Habecka, prípadne od (prosystémového) virológa Drostena, mysliac si, že sú tak na tej správnej strane a sa im nemôže nič zlého stať.“

V rozhovore s Maaßenom poznamenal publicista, ktorý s ním hovoril:

„Včera som bol na mieste, kde som vyrastal, i tam, kde sme sa chodievali kúpať na Kieskuhle. Dnes sú aj tam všade skupiny mladých moslimov, ako sme si na to už museli zvyknúť a ako to už dobre poznáme zo všetkých našich kúpalísk. Medzi nimi bolo aj viacero nemeckých chlapcov a počúvali s nimi ich hlasnú orientálnu hudbu. Títo naši chlapci sú už dávnejšie strhnutí do ich kultúry. A u našich dievčat, ktoré sa radi obklopujú mladými moslimskými mužmi, som mal dojem, že sa u nich tiež už prejavuje istý druh Štokholm-syndrómu.“

Maaßenova reakcia vyznela dosť rezignovane a skepticky:

„Hm,..a čo majú títo ľudia robiť? Arabské klany, turecké a afgánske megarodiny doslova dobyli a obsadili kúpaliská a celý verejný priestor. A Nemci sa toho všetkého bez boja vzdali. Politici a polícia to všetko neustále popierali a prikrášlovali a robia tak dodnes.

Takmer každý by sa radšej pripojil k víťazom a neviedol by beznádejné obranné zápasy, keď by ho pritom ešte aj vlastní ľudia prepadli odzadu, spoza chrbta.

To predsa skvele opísal aj francúzsky autor  Michel Houellebecq vo fiktívnom románe Soumission (Vzdanie sa).

A práve to isté zažívame aj my teraz v Nemecku.“

Poznám a sledujem už mnoho rokov Hans-Georga Maaßena a veľmi si cením jeho priamočiarosť, objektivitu a veľký zmysel pre pravdu a i jeho odvahu ju v dnešnej politicky veľmi nezpečnej dobe aj verejne hovoriť.

V Nemecku je málo takých osobností ako on, ktoré majú taký pevný charakter a také obsiahle poznanie o zákulisí politického diania v Nemecku a na Západe, ale aj v Rusku. Jeho výpovede možno skutočne brať doslova za „bernú mincu“ a plne im dôverovať.

Slovenský maistream o ňom a o jeho názoroch, pokiaľ viem, nenapísal ani jediné slovo.