Šialenstvo: Masky FFP2 spôsobujú prienik mikroplastiky do pľúc

22.05.2022 22:27

Tieto masky pozostávajú predovšetkým z polypropylenu a práve mikroplastiku z tohto materiálu objavili vedci v ľudských pľúcach. Tento zarážajúci a maximálne znepokojujúci fakt bol zistený v rámci jednej brazílskej štúdie. Pri trinástich operáciách bol v pľúcach pacientov  až v jedenástich prípadoch objavený polypropylen.

Experti sú presvedčení, že tieto mikroplastikové častičky pochádzajú z masiek pokrývajúcich nos a ústa a vdychovaním cez ne sa dostávajú hlboko do pľúc.

Mikroplastické častice poškodzujú bunky a môžu dokonca vyvolávať ťažké choroby. Okrem pľúc bola táto mikroplastika zistená už aj v krvi a v placente tehotných žien.

V tejto súvislosti robili experti pokusy aj s myšami a zistili prítomnosť mikroplastiky v ich mozgoch ako aj v ich ďalších orgánoch.

Takže masky, ako vraj ochrana proti korone, nám nielenže sťažujú dýchanie, ale naviac nás aj ešte pomaly vraždia, a to takpovediac znútra.

Už pred viac ako rokom varovali viacerí vedci pred poškodením zdravia z dôvodu nosenia masiek, za čo ich systémové médiá označovali ako konšpirátorov. Teraz to ale potvrdil výskum brazílskych vedcov, že títo „konšpirátori“ mali pravdu.