Šéfovia afrických štátov nemajú najmenší záujem znížiť migráciu! Prečo?

23.11.2018 19:07

Naivné predstavy, alebo zámerné klamanie európskeho obyvateľstva? Vrcholové stretnutie „Afrika a EÚ“ v Abidjane sa nieslo v znamení hesla „Boj proti príčinám migrácie Afričanov“. Brusel a Berlín si od toho veľa sľubovali a samozrejme najmä Merkel. A či nám to všetko len predstierali?

Veď hlavné príčiny biedy a úbohosti Afričanov zamlčujú konzekventne politici i médiá.

Je to obrovská korupcia, nesmierne explozívny nárast obyvateľstva a početné lokálne vojny a násilné konflikty. Za posledných 60 rokov dostali africké štáty okolo 2050 miliard dolárov podpory na rozvoj. Veľká väčšina týchto peňazí však skončila vo vreckách koruptných šéfov vlád a ich ministrov.

Pre obyvateľstvo čierneho kontinentu priniesli len málo pozitív.

O tom sa na konferencii, ktorej sa zúčastnila kancelárka Merkel a viac ako 80  šéfov vlád z Afriky, ale takmer vôbec nediskutovalo. A keď, tak len okrajovo, bez prehĺbenia tejto zamlčiavanej tematiky.  

Na záver stretnutia v Abidjane vyhlásil pyšne Junker, že EÚ sa dohodlo s africkými predstaviteľmi na akčnom pláne, ktorý Brusel bude financovať sumou 44 miliard eur, aby sa pomohlo africkým štátom a aby s tak vraj zabránilo vzniku ďalších migračných prúdov cez more do Európy. Keby situácia nebola taká extrémne vážna a nebezpečná, tak by som to považoval za dobrý vtip na zasmiatie.

Nič z toho nebude – lebo sú to len ďalšie vyhodené miliardy do korupčných vrecák afrických pohlavárov!

Títo africkí páni, majstri korupcie, nemajú najmenší záujem na tom, aby sa situácia zmenila a aby za európske peniaze budovali chýbajúce infraštruktúry a vytvárali za ne pracovné príležitosti pre mladých, aby si mohli zakladať rodiny a ich vyživiť a nemuseli migrovať do EÚ.

To by ale znamenalo oveľa menej peňazí do vlastných vrecák a preto im vyhovuje súčasná situácia.

Pokiaľ budú fungovať migračné prúdy, tak hlúpi Európania budú posielať nespočetné miliardy do Afriky bez prísnej kontroly a na kontá tých, ktorí si ich z veľkej časti ponechajú na rozširovanie svojho nepredstaviteľného luxusu.

A aby prúdy migrantov výdatne a spoľahlivo prúdili aj naďalej do prebohatej Európy, tak títo zločinci vo vysokých štátnych funkciách podporujú explozívny nárast afrického obyvateľstva: Lavínovo sa rozrastajúce plodenie detí do biedy, hladu a chorôb.