Šéf vlády Durínska Ramelow chce otvoriť bránu do Nemecka ešte oveľa viac ako Merkel v roku 2015!

06.05.2023 23:52

Podľa návrhu durínskeho premiéra Ramelowa by všetci žiadatelia o azyl, ktorí žili v Nemecku tri roky bez toho, aby sa dopustili závažných kriminálnych činov mali automaticky dostať štatút ochrany ako utečenci.

 

Týmto spôsobom by bolo podľa Ramelowa možné zrušiť celú nákladnú byrokraciu spojenú s rozhodovaním o udelení azylu a tiež aj debaty o deportáciách tých, ktorým bol azyl zamietnutý.

 

Durínsky premiér Bodo Ramelow sa vyslovil za uznanie azylu všetkým žiadateľom o azyl, ktorí prišli po roku 2014.

 

"Utečencom, ktorí s nami žijú viac ako tri roky a počas tejto doby sa nedopustili trestnej činnosti, by sa mala dať možnosť zostať v Nemecku natrvalo a zrušiť tak absolvovania všetkých azylových konaní,"

povedal Ramelow pre Redaktionswerk Deutschland.

 

Utečenci z Ukrajiny, ktorých podľa údajov Ministerstva vnútra v Nemecku prišlo za rok od vypuknutia vojny viac ako miilión, už teraz nemusia žiadať o azyl, môžu ostať v Nemecku natrvalo.

 

Návrh Ramelowa vyvolal vlnu rozhorčenia – len 8 percent Nemcov je za to, aby do krajiny prichádzalo ešte viac utečencov.

 

Ramelow svojím návrhom fakticky chce zrušiť azyl ako taký a ponúka možnosť komukoľvek z ktorejkoľvek krajiny, aby žil v Nemecku. Je mu jedno, či je dotyčný analfabet (ktorých počet v Nemecku práve v dôsledku prílivu utečencov extrémne narastá), alebo či je kriminálnik a nebezpečný zločinec, prípadne islamista a terorista. 

Predsa stačí, ak si tento druh utečencov dá tri roky pozor a nedopustí sa ničoho trestného a tak dostane v Nemecku právo trvalého pobytu a potom už môže rozbehnuť kriminálne aktivity.

Na to Ramelow buď neprišiel alebo mu to je jedno. V každom prípade by takýto muž nemal byť premiérom Durínska.