Šéf Ústavného súdu v Porýni-Falcku ostro kritizuje korona politiku kancelárky

21.10.2020 23:44

Rady ľudí, ktorí ostro kritizujú čoraz totalitnejšie fungujúcu korona-republiku Nemecko sa lavínovite rozrastajú.  Patria k nim aj nespočetné renomované osobnosti. Mohol by som tu vymenovať desiatky z tých mnohých, ktoré poznám.

Pred dvoma dňami svoju zničujúcu kritiku merkelovskej korona politiky vyjadril aj Lars Brocker, šéf Ústavného súdu v Porýni-Falcku, so sídlom v Mainzi.

Brocker je renomovaný nemecký právnik a sudca. Vo svojej kritike hovorí o zavádzaní protiústavných korona-obmedzovaní občana spolkovou vládou, ako aj o „režime zvláštnych práv“, ktoré si Merkelovej vláda sama udelila.

Nemeckí politici reagujú na stúpajúci počet pozitívnych korona testov (korona-odporcovia tvrdia, že údaje sú manipulované a skreslené) sprísňovaním obmedzení občanov. V mnohých nemeckých regiónoch ich ale regionálne Správne súdy rušia. Kritické hlasy  proti korona politike vlády sa množia predovšetkým v rámci regionálnej politiky.

Lars Brocker  skritizoval nemeckú vládu aj za to, vo veci korona obmedzení celkom ignorovala Bundestag a nepredložila mu ich, aby sa k nim vyjadrili poslanci a aby si tak vyžiadala ich odsúhlasenie Bundestagom.

Brocker teraz žiada Bundestag, aby v tejto situácii dal nové korona obmedzenia juristicky preskúmať.

Z toho ale jednoznačne vyplýva, že vláda konala diktátorsky a svojvoľne.

Prečo tak konala?

V tomto prípade sa nemožno ubrániť dojmu, že tak robila v záujme istých kruhov.

Lars Brocker prezradil aj to, že už celé mesiace formulujú Správne súdy z rôznych kútov republiky vo svojich rozhodnutiach námietky proti exekutívnemu spôsobu vydávania korona nariadení berlínskou vládou.

Tá sa k tomu oficiálne ani jediný raz nevyjadrila! Uprednsstňuje jednoznačne svoje diktátorské prejavy. Vláda diktátorsky ignoruje nielen Bundestag, ale aj krajinské parlamenty.

A každého, kto ju v tomto smere kritizuje a je proti ďalšiemu sprísneniu  korona opatrení označí doslova demagogicky za konšpirátora alebo za popierača korony.

Podľa toho sa teraz do ich radov zaradil aj Lars Brocker. Odváži sa kancelárka povedať verejne, že je aj on konšpirátor?

V žiadnom prípade ho ale nemôže odvolať z jeho funkcie, ako to urobila v prípade Hansa-Georga Maassena (CDU), aby sa tak zbavila nepríjemného kritika svojej utečeneckej politiky.