Šéf rakúskej konzervatívnej FPÖ Kickl podal verejný dôkaz, že nie je očkovaný

27.09.2021 23:35

Herbert Kickl sa konzekventne zasadzuje proti povinnému korona očkovaniu. Vyhlásil, a viackrát to zopakoval, že osobne spochybňuje účinnosť vakcín. A tiež vyhlásil aj to, že nie je očkovaný a ani sa očkovať nedá.

Časť funkcionárov FPÖ je však proti Covidu zaočkovaná, čo však pre ich šéfa nie je ani problém a ani paradox, hoci to systémové rakúske médiá horlivo tvrdia. Tu treba vedieť, že tieto médiá robia voči FPÖ a Kicklovi podobnú špinavú mediálnu kampaň, ako to robí nemecký mainstream proti AfD a jej šéfke Alice Weidel.

Kickl povedal, že to, že časť funkcionárov jeho strany sa dala očkovať a časť  nie, je len dôkazom toho, že FPÖ striktne dodržiava to, čo hlása:

„Očkovanie musí byť pre každého občana nepovinné a dobrovoľné.“

Minulý týždeň sa Kronen Zeitung pokúšala zasiať semeno sváru do radov FPÖ, ako aj do radov jej priaznivcov, keď písala, že funkcionári FPÖ „revoltujú“ proti Kicklovi kvôli jeho negatívnemu postoju k očkovaniu.

Kickl na to reagoval na Facbooku:

„Ak sa politici FPÖ dajú očkovať, tak to nie je žiadna rebélia, ale len dôkaz toho, že u nás sa rozhodne každý sám tak ako chce.“

Nasledoval ďalší zákerný mediálny útok na Kickla, ktorý mal vyvolať rozvrat v jeho strane. Viaceré médiá – medzi nimi aj Oe24 - začali o ňom rozširovať informáciu, že klame a zavádza občanov so svojím očkovacím statusom, lebo že v skutočnosti je očkovaný.

Šéf FPÖ na to reagoval prekvapujúcim spôsobom. Urobil nečakaný krok. Najprv vyhlásil, že aj v tomto prípade, ako aj vždy v minulosti, robil všetko preto, aby bol pre voličov dôveryhodný.

Potom predložil rakúskej verejnosti prostredníctvom médií laboratórny test, ktorý dokazuje, že jeho očkovací status je: Nezaočkovaný, neinfikovaný.

Následne na tlačovej konferencii minulý týždeň v piatok svoj laboratórny test predložil aj prítomným žurnalistom a ukázal im aj filmové zadokumentovnie svojho testovania.

Kickl označil celú nechutnú záležitosť za frontálny útok na svoju osobu a na FPÖ, ktorý bol iniciovaný od ÖVP.