Šéf AfD Chrupalla označil prejav Julije Navaľnej na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii len za čistú „inscenáciu“

20.02.2024 23:41

Predseda AfD Tino Chrupalla vidí v prejave vdovy Navaľného predovšetkým jednu vec: Absurdnú inscenáciu. Chrupalla to povedal pred rokovaním poslaneckého klubu svojej strany.

 

Chrupalla doslova povedal, že je pre neho nanajvýš pozoruhodné, že Julija Navaľnaja ako prvá vystúpila na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii po smrti svojho manžela. Takáto „inscenácia“ mu dáva dôvod na zamyslenie.

 

Politik AfD pokračoval:

 

„Keď vidím vdovu po pánovi Navaľnom spolu s Ursulou von der Leyen, tak sa nevyhnutne musím pýtať, komu toto vystúpenie malo prospieť.“

 

Navaľnaja obvinila ruského prezidenta Vladimira Putina zo šírenia klamstiev vo svojom prejave. 47-ročná vdova vyzvala na konferencii v Mníchove medzinárodné spoločenstvo, aby bolo spolu navzájom zjednotené a bojovalo proti Putinovmu režimu.

 

Vo videu na YouTube tri dni po smrti svojho manžela zopakovala, že považuje za zodpovedného za smrť svojho manžela ruského prezidenta a že chce pokračovať v politickom boji zosnulého opozičného predstaviteľa, jej muža Navaľného.

 

Tino Chrupalla ďalej ešte uviedol, že smrť kremeľského kritika bola z jeho pohľadu „zneužitá“. Líder AfD zámerne nekomentoval možnú účasť ruského prezidenta Putina na smrti Navaľného, ale dôrazne vyhlásil:

 

„Považujem to priam za neznesiteľné, ako už v posledných dňoch bolo pre vás jasné, kto bude niesť zodpovednosť za túto smrť. Hovoríte tu o vražde, a o iných veciach, aj keď nič neviete, veď ste ani nečakali na vyšetrovanie.“

 

Za také slová hneď prišla ostra kritika mainstreamu:

 

„Už nie je žiadnym tajomstvom veľká blízkosť medzi AfD a Ruskom a Vladimirom Putinom.

AfD vždy udržiavala dobré vzťahy s ruským štátom. Napriek pokračujúcej ruskej agresívnej vojne proti Ukrajine sa sám Chrupalla minulý rok zúčastnil recepcie na ruskom veľvyslanectve a právom vyvolal masívnu verejnú kritiku.“

 

V  zmysle týchto nezmyslov je podľa toho len ten dobrým politikom, kto udržiava zlé vzťahy s ruským štátom – a tomu sa potom hovorí mierová politika. A podľa tejto absurdnej výpovede musí potom platiť:

Čím viac zbraní dodá Západ Kyjevu, tým skôr zavládne mier.