Sasko: CDU v priazni voličov padá, AfD v ich priazni stúpa. Štát ich „trestá“!

02.11.2022 22:50

Najčítanejšie saské noviny Sächsische Zeitung  dávajú raz do mesiaca otázku na nedeľu (tzv. Sonntagsfrage) občanom Saska, koho by volili, ak by budúcu nedeľu boli voľby do Krajinského parlamentu Saska.

Aktuálne čísla ukazujú, že AfD je momentálne druhou najsilnejšou stranou v Sasku (mnohí Sasi sú presvedčení, že čísla sú zmanipulované a že AfD je najsilnejšia).

 

CDU:    31 percent (-8 percent)

AfD:      27 percent (+4)

Zelení:  13 percent (+3)

SPD:     10 percent (+1)

Ľavica:     6 percent (-1)

FDP:         4 percent (+2)

 

Prečo Sasi, ale celkove východní Nemci, majú veľké sympatie pre AfD?

Je to z viacerých dôvodov – na tomto mieste uvediem niekoľko z nich:

Východní Nemci, a najmä Sasi, boli mimoriadne skeptickí voči vakcínam proti korone a vo veľkom organizovali masové demonštrácie proti povinnému očkovaniu a AfD bola jediná z veľkých nemeckých strán, ktorá to podporovala a tiež ako jediná ostro kritizovala nezmyselné korona opatrenia štátu a žiadala ich ukončenie.

Tí, ktorí na východe stratili pre korona opatrenia existenciu – a bolo ich veľmi mnoho - volili AfD.

Sú to východní Nemci a nie západní, ktorí si veľmi želajú, aby sa v Nemecku zásadne niečo zmenilo, napr. politika vlády voči Rusku, a to chce aj AfD.

AfD je pre vládu v Berlíne, ktorá je blízka globalistickým západným elitám, tŕňom v oku a má preto svojich „expertov“, ktorí píšu o nej svoje negatívne analýzy, ako napr.:

Oliver Decker Rechtsextremismusforscher (expert pre výskum pravicového extremizmu):

„Es zeigt sich, dass es im Osten eine große Zahl von Menschen gibt, die in der AfD ihre politische Heimat findet. Die Interessen dieser Menschen sind offensichtlich antidemokratisch, rechtsextrem und völkisch.“

Preklad: 

„Ukazuje sa, že na východe je veľký počet ľudí, ktorí v AfD našli svoju politickú vlasť. Záujmy týchto ľudí sú očividne antidemokratické, pravicovo extrémistické a nacionalistické.“

Takéto vyjadrenie je ale jednoznačne podnecovaním ľudu a preto trestným činom.

Je to štvanie proti miliónom tých občanov, ktorí volia AfD.