Sahra Wagenknecht: Zelení sú najnebezpečnejšou politickou stranou, ktorá je v Bundestagu!

22.10.2022 23:23

Chapeau! Hut ab! Klobúk dole! Poklona pre Sahru Wagenknecht! Je to politička, ktorá má odvahu ako jediná hovoriť nepríjemné a žiaľ aj nebezpečné pravdy.

Je obrovskou škodou pre Nemecko i Európu, že táto skvelá, vysoko inteligentá osobnosť, s veľkým rozhľadom a mimoriadnym poznaním, nemá šancu byť nemeckou kancelárkou a je len poslankyňou Bundestagu.

Je jedinou nemeckou političkou, ktorá nedávno povedala:

"Ich wünsche mir sehr, dass in Deutschland eine Partei entsteht, die die Politik der Regierung verändern kann.“ -  „Želám si veľmi, aby v Nemecku vznikla taká strana, ktorá dokáže zmeniť politiku vlády.“

Sahra je absolútne ojedinelým zjavom na nemeckej politickej scéne. Je neúprosnou kritičkou politiky a rozpínavosti USA a je aj kritičkou súčasnej nemeckej politiky voči Rusku a odsudzuje protiruské sankcie i dodávky zbraní Kyjevu.

Je čiernou ovcou dokonca aj pre politiku svojej strany – Ľavice. Už boli pokusy o to, aby bola zo strany vylúčená. To ale bol len jasný dôkaz toho, že predstavitelia Ľavice neznášajú jej pravdy a berú jej právo na vlastný politický názor!

Keďže v médiách už nemá toľko priestoru, ako by chcela a potrebovala, tak pravidelne dáva na sociálne siete svoje video-prejavy, kde sú aj dôležité politické posolstvá. A tie sú ostro sledované jej početnými priaznivcami i nepriaznivcami.

Teraz Wagenknecht v jednom zo svojich videí o.i. povedala:

„Für mich sind die Grünen die heuchlerischste, abgehobenste, verlogenste, inkompetenteste und gemessen an dem Schaden, den sie verursachen, derzeit auch die gefährlichste Partei, die wir aktuell im Bundestag haben." - „Pre mňa sú Zelení najpokryteckejšou, najarogantnejšou, najluhárskejšou, najnekompetentnejšou a merané na škodách, ktoré spôsobili, v súčasnosti aj tou najnebezpečnejšou stranou, akú v Bundestagu máme.“

Toto politické posolstvo, ktoré Sahra vyslala do verejnosti a samozrejeme aj do radov politických reprezentantov Nemecka, vzbudil veľký rozruch a veľkú nevôľu a dokonca aj jej ostré odsúdenie, a to aj vlastnými straníckymi kolegami.

V  piatok sa ozval frakčný šéf  Ľavice v Bundestagu Dietmar Bartsch:

„Najnebezpečnejšou stranou v Bundestagu je a ostane AfD.“

Len nedávno mala Sahra Wagenknecht v Bundestagu prejav, ktorý bol z pohľadu vládnych strán, ale aj opozičných, okrem AfD, považovaný za škandálny.

V ňom ostro kritizovala ukrajinskú politiku nemeckej vlády a zároveň ju obvinila z toho, že vedie ekonomickú vojnu proti Rusku, inými slovami, že chce rozbiť jeho ekonomiku.

Sahra je v súčasnosti absolútne ojedinelým zjavom nemeckej politiky, a to samozrejme len v pozitívnom zmysle. O.i. je tvrdohlavou a zaťatou bojovníčkou za lepší svet a za zlepšenie života tých čo majú málo. Bola kritičkou utečeneckej politiky Merkel a je kritičkou aj súčasnej utečeneckej politiky nemeckej vlády.

Dve ženy, dve východné Nemky -  „veľká“, svetoznáma Angela Merkel a „malá“, svetuneznáma Sahra Wagenknecht - ale napriek tomu vo všetkom dôležitom je voči Angele väčšia Sahra!