Sahra Wagenknecht je neobyčajná žena, a v niečom ako žena úplne výnimočná

26.06.2019 23:07

Šéfka frakcie Ľavice v Bundestagu Sahra Wagenknecht je nielen mimoriadne  inteligentná, elokventná a sčítaná žena, ale je aj veľmi atraktívnou ženou. Mnohí ju označujú za najkrajšiu nemeckú političku. Ja dodám - a nie som  v tomto smere sám, kto to tvrdí – že je aj najmúdrejšou nemeckou političkou. V Nemecku by sa politika uberala iným smerom, ak by taká osobnosť, akou je Wagenknecht, bola kancelárkou.

Wagenknecht je introvertovaná extrovertka. Hoci je v Ľavici, je tam veľmi sporná, aj keď je všetkými pre svoje nesporné a výnimočné kvality obdivovaná, a to tak svojimi prívržencami, ako aj odporcami. V Ľavici jej mnohí závidia jej schopnosti i jej pozíciu. Vo všeobecnosti možno povedať, že takmer všetci ostatní, okrem jej priaznivcov, pociťujú k nej – tak to vyjadruje nemčina – Hassliebe. Ide o obdiv, do ktorého sa mieša závisť, dokonca i nenávisť.

V pondelok večer sa zúčastnila v Berlíne na diskusii, ktorú prenášla televízia. Téma bola pozoruhodná. Diskutovalo sa na tému Politici a móda. Diskusný večer usporiadala strana Ľavice. Okrem iných významných osobností zo sveta módy a politiky sa diskusie zúčastnil aj známy nemecký módny dizajner Wolfgang Joop.

Joop má veľké sympatie pre politiku, ktorú hlása Wagenknecht, ale zároveň pociťuje sympatie – ako sám povedal – aj pre „revolucionára“ Reza, ktorý na youtube doslova zničil CDU a jej politiku. Jeho politické vývody si prečítalo niekoľko miliónov followerov. A malo to veľmi negatívne dôsledky pre CDU

Od Wageknecht  počas diskusného večera prišlo prekvapujúce vyhlásenie, že v podstate móde nerozumiea sa v nej nevyzná. Pritom je vždy vkusne a atraktívne oblečená. K tomu poznamenala, že šaty si kupuje vždy len na základe toho, čo sa jej zapáči a nie podľa módnych trendov a už vôbec si nevyberá drahé značkové šaty, lebo značky ju vôbec nezaujímajú.

Na otázku, či nosí nejaké šaty od Joopa, povedala s úsmevom, že to môže byť, ale že to nevie, lebo si nevyhľadáva žiadne a ani špeciálne značky a keď si šaty už kúpi, nepozerá potom, či  majú nejakú značku.

Aj tu sa Sahra prejavila ako typická Wagenknecht – svojrázna, možno i niekedy svojhlavá, ale vždy výnimočná a iná, ako sú druhé ženy.