Rusko navrhlo spoluprácu – absurdná reakcia Londýna: Návrh je perverzný

04.04.2018 21:29

Moskva navrhla v prípade Skripaľ spoločné vyšetrovanie s ďalšími štátmi. Okamžite prišla reakcia britskej OPCW delegácie, ktorá ruský návrh označila za perverzný. Rusko totiž chce v spolupráci s Organizáciou pre zákaz chemických zbraní, OPCW prešetrovať, čo sa naozaj udialo so Skripaľom a jeho dcérou v Salisbury.

Británia ale o tom nechce ani len počuť (aj úplnému hlupákovi musí byť jasné prečo) a dnes predpoludním prišlo krátke cynické oznámenie britskej delegácie pri OPCW, že návrh Moskvy je len zastieracím manévrom na odvrátenie pozornosti od skutočnej pravdy.

Britska delegácia sa vyjadrila v tom zmysle, že Rusko sa pokúša prostredníctvom dezinformácií vyhnúť otázkam, na ktoré môžu a musia dať odpovede len ruské úrady.

Väčšie pokrytectvo ako ho prejavili Briti, je sotva možné. Už pískajú aj vrabce zo striech – dokonca aj z londýnskych – že celá aféra Skripaľ je produktom Londýna.

Bola to len inscenácia (ale len diletantská), ktorej cieľom bolo uvaliť na Rusko ďalšie sankcie a ho ešte viac izolovať, čo je totálna slabomyseľnosť, lebo Rusko nie je možné izolovať, je veľké množsto štátov, ktoré budú vždy s ním spolupracovať.

Londýnu išlo najmä o to, aby dosiahol takto aj vyslovenie sankcií proti dodávkam ruského plynu do EÚ.

Na podnet Moskvy sa uskutočnilo v Den Haagu mimoriadne zasadanie OPCW.

Moskva vyhlásila, že za ňou stojí 14 štátov, ktoré poslali spoločne s Ruskom prehlásenie na OPCW, ktoré sa zakladá na faktoch vypracovaných expertami.

Rusko bolo podporené krátko pred mimoriadnym zasadaním v Den Haagu dokonca Britom Gary Aitkenheadom, šéfom špeciálneho laboratória v Porton Down, ktorý oznámil britskému rádiovysielaču Sky News, že neexistuje nijaký dôkaz, že použitý otravný plyn pochádza z Ruska a že útok s ním na Skripaľa má na svedomí Rusko.

Britská vláda napriek tomu zotrváva na obvinení Moskvy. A jej argument, ktorým to zdôvodňuje, je natoľko nezmyselný a úbohý, že si zaslúži len výsmech a opovrhovanie.

Napriek tomu sa vlády štátov EÚ, ktoré sa ponižujúcim a hanebným spôsobom postvili na stranu Londýna, neozvali ani jediným slovom a sa Moskve neospravedlnili.

Ministerstvo zahraničia Veľkej Británie totiž „argumentuje“ nasledovne:

Keďže neexistuje iné vysvetlenie prípadu, tak je za útok na Skripaľa zodpovedná Moskva.