Rusko je čoraz agresívnejšie a nekalkulovateľnejšie a preto čoraz nebezpečnejšie

18.03.2018 23:25

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg je nebezpečný vojnový štváč, ktorý robí všetko preto, aby vo svete vyvolával pocit, že Rusko nebezpečne ohrozuje „slobodný“ Západ.

Pritom ten istý Stoltenberg ešte v júni 2015 vyhlásil, že Rusko nepredstavuje pre členské štáty NATO žiadnu bezprostrednú hrozbu a že dúfa na zlepšenie vzťahov s Moskvou.

Teraz niekoľko dní po otráveni bývalého ruského agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéry Julije vo Veľkej Británii,  Stoltenberg opätovne tvrdo kritizoval Rusko a povedal, že atentát na Skripaľa bol urobený podľa istej šablóny, ktorú už niekoľko rokov možno pozorovať a že nesie „rukopis“ Moskvy.

Zdôraznil, že Rusko sa stalo veľkým ohrozením „slobodného“ sveta. Povedal:

“Rusko pracuje na vývoji nových nukleárnych zbraní a provokuje tým Západ. Musí si však dať veľký pozor, aby sa vo svojej agresívnej politike neprekalkulovalo. My sme  pripravení kedykoľvek na to odpovedať, ak bude vojensky napadnutý nejaký náš spojenec."

Londýn robí zodpovedným Moskvu za útok na Skripaľa a väčšina západných štátov Britániu v týchto vyhláseniach podporuje. Pritom neexistuje nijaký dôkaz viny Moskvy.

Nejde tu o nič iné ako o zavádzanie, luhania a o snahu vytvárať negativnu náladu vo svete proti Rusku.