Rusko ako vodca nového antiliberálneho konzervativizmu, ktorý sa rýchlo šíri svetom

16.04.2023 21:33

Pravicovo konzervatívne nacionalné hnutia, ktoré sa čoraz viac šíria po celom svete spochybňujú neoliberálne hodnoty Západu a bojujú proti nim.  Ich vyznávačov – globalistické elity - pokladajú za ničiteľov tradičných kresťanských hodnôt a tým aj kresťanstva a nacionálneho patriotizmu.

 

Rusko sa veľmi aktívne ponúka ako partner a vodca tohto nového neliberálneho konzervativizmu.

 

Preto sa n apríklad aj Trumpovi priaznivci v USA cítia  vnútorne spojení s Putinom, ako s hlavným predstaviteľom nacionálneho neliberálneho konzervativizmu.

 

A tieto neliberálne konzervatívne ruské hodnoty sú samozrejme mimoriadne kompatibilné  aj s európskymi konzervatívnymi hnutiami v Maďarsku, Taliansku, Francúzsku, Nemecku, Holandsku a inde, medzičasom aj na Slovensku a v Čechách.

 

Nový neliberálny ruský konzervativizmus sa považuje a sa aj sám definuje za protipól k politike globalistických elít pod vedením Demokratov USA.

 

Rusko sa pod vedením Vladimíra Putina aktívne ponúka ako geopolitický partner a vodca pre konzervatívnu pravicu v celom svete.

 

Tento nový neliberálny konzervativizmus v Rusku sa vyvíjal a upevňoval - po páde klasického komunizmu a rozpadu Sovietskeho Zväzu - v priebehu troch desaťročí.

 

Ide o intelektuálny projekt, do ktorého sa roky veľmi mnoho investovalo a napokon sa stal  dominantným krédom ruskej mocenskej a intelektuálnej elity.

 

Základom tohto kréda je obnovenie a upevnenie kresťanských a nacionálnych hodnôt a boj proti dekadencii, konzumizmu a povrchnému spôsobu života Západu, ktorý ľudí navzájom odcudzuje, znepriateľuje a vzďaluje ich od seba samých.