Ruské tajné informácie údajne ťažko zaťažujú Donalda Trumpa

15.01.2017 23:23

Jeden bývalý agent britskej zahraničnej tajnej služby M16 mal byť poverený niekoľkými odporcami Donalda Trumpa, z radov Republikánov, aby získal cez svoje kontakty kompromitujúce informácie o budúcom prezidentovi USA.

Britský agent ich údajne získal a jeho dokumenty majú okrem iného obsahovať podrobné informácie o tom, že Trump má dlhodobé priame kontakty s Kremľom, že ma vybudované úzke ekonomické vzťahy s Ruskom a že tiež vlastní video, kde je vidieť Trumpa pri obcovaní s ruskými prostitútkami.

Agent získal kompromitujúce materiály – podľa jeho vyjadrenia – od nemenovaných zdrojov z ruských vládnych kruhov a od istého blízkeho spolupracovníka Donalda Trumpa. O veci sa dozvedeli americké tajné služby a Trumpa o tom informovali. Správa o tom prišla od CNN. Platforma News Buzzfeed uverejnila v utorok 35 strán  so zmienenými informáciami. Odvtedy sa v USA diskutuje o tom, či bolo správne dať na internet nefiltrované a nepotvrdené kompromitujúce informácie o prezidentovi Trumpovi.

Podľa týchto informácií bol počas volebného boja Trumpov tím cez kontaktnú osobu v trvalom spojení s ruskou vládou. Kremeľ takto postupne Trumpovi posielal informácie o Hillary Clinton, ktoré ju kompromitovali. Ďalej sa tvrdí, že utajovaná spolupráca Trumpa s ruskou vládou trvá minimálne už 5 rokov. Rusi údajne majú akty o Hillary už veľa rokov. Začali ich zhromažďovať ešte za čias prezidentovania Billa Clintona. Či mal k ním prístup Donald Trump, nie je preukázané.

Ďalej sa v rámci zmienených 35 strán tvrdí, že Moskva ponukla Trumpovi veľmi lukratívne obchody v Rusku. Okrem iného išlo o isté objekty pre majstrovstvá sveta vo futbale v roku 2018. Šéf ruského koncernu Rosneft mal Trumpovi ponuknúť podiely na Rosnefte vo výške 19 percent. Tie mal dostať potom, keď sa vo funkcii prezidenta postará o zrušenie sankcií. V dokumentoch News Buzzfeedu sa uvádza, že Trumpov niekdajší poradca Carter Page potvrdil, že Trump sankcie proti Moskve naozaj chce zrušiť.

Háklivou vecou je aj brizantné video – ak existuje a je pravé – z roku 2013, kde je vidieť Donalda Trumpa v intímnej situácii v spoločnosti prostitútiek v jednom moskovskom hoteli. Video mala natočiť ruská tajná služba.

Pýtam sa, že za akým účelom to mali Rusi natáčať, keď v tom čase ešte nikto nemohol vedieť – ani sám Trump – že bude o tri roky bojovať o prezidentské kreslo?

Podľa môjho názoru sú to všetko posledné zúfalé pokusy odporcov Trumpa prekaziť jeho vstup na trón moci do Bieleho Domu.

Tí čo to robia, akoby však úplne zabudli na to, že týmto spôsobom len demontujú Ameriku, a to tak v očiach svetovej verejnosti, ako aj v očiach Američanov.