Ruské aligátory požierajú nemeckých leopardov! Mainstream priznáva: Rusko rozleptáva protiofenzívu Ukrajiny a spôsobuje jej veľké straty

18.06.2023 22:47

Pokusy ukrajinskej armády preniknúť na južnom fronte cez ruské línie stroskotávajú na prevahe ruských zbraní.

 

Mainstream píše:

 

„Zdá sa, že Rusko má v niektorých oblastiach na Ukrajine, kde sa urputne bojuje, veľké výhody vo vzduchu. Môže za to aj špecifický bojový vrtuľník.

Ukrajinským pokusom o postup na južnom fronte bráni prinajmenšom jeden konkrétny typ ruskej zbrane: Vysoko efektívne a špeciálne obrnené útočné vrtuľníky.“

 

Britská vojenská rozviedka vo svojom najnovšom hodnotení situácie uvádza, že 20 vrtuľníkov bolo premiestnených na Ruskom kontrolované letisko Berdyansk - asi 100 kilometrov od frontovej línie. Ukázali to letecké snímky.

 

"V neustálej konfrontácii medzi ruskými vzdušnými opatreniami a ukrajinskými protiopatreniami je pravdepodobné, že Rusko dočasne získalo výhodu na juhu Ukrajiny, najmä zásluhou útočných vrtuľníkov využívajúcich rakety dlhšieho doletu proti pozemným cieľom,"

 

ako to uviedla britská spravodajská agentúra.

 

O „vzdušnej prevahe ruských jednotiek“ na juhu hovorila aj námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maliar.

 

Internetový magazín „The War Zone“ uvádza, že ruskí vojenskí blogeri čoraz častejšie hlásia úspechy útočných vrtuľníkov. Oficiálne nepotvrdené správy hovoria o desiatkach ukrajinských vozidiel zničených zo vzduchu. Hovorí sa, že mnoho ukrajinských tankov bolo zničených lietajúcimi bojovými strojmi pri Záporoží - vrátane nemeckých tankov Leopard a amerických Bradley.

 

Útočné vrtuľníky Ka-52 od ruského výrobcu Kamov sa znova a znova objavujú v online videách, o ktorých sa hovorí, že pochádzajú z vojnovej zóny. Tieto lietadlá sú dostupné v dvoch verziách, jedna ako jednomiestne a jedna ako variant „Aligator“ s dvoma sedadlami. Stroje boli vyvinuté na začiatku 80. rokov a odvtedy sa neustále zdokonaľujú.

 

Obzvlášť nápadný je koaxiálny rotor – dva hlavné rotory umiestnené nad sebou, takže chvostový rotor nie je potrebný. Stroje sa dokážu pohybovať  rýchlosťou až 300 kilometrov za hodinu a dajú sa použiť v okruhu 460 kilometrov,

opisuje niektoré mimoriadne vlastnosti tejto skvelej ruskej zbrane webová stránka  Militaryfactory.

Rusi majú ešte mnoho takých zázračných zbraní, ktoré ešte vôbec nenasadili. 

 

To, čo tu mainstream opatrnícky len naznačuje a čiastočne aj zahmlieva, je len kúsoček z krutej a neúprosnej reality ukrajinskej armády, ktorá je čoraz viac decimovaná a demoralizovaná prevahou ruských zbraní.