Rusi zajali v Mariupole amerického NATO generála Cloutiera

24.04.2022 23:19

Ruská armáda zatkla v oblasti metalurgického kombinátu Azovstaľ v Mariupole  Generálmajora USA Rogera Cloutiera. Bol zajatý 9. apríla, keď sa pokúšal o útek z Mariupolu po tom, ako vydal posledné vojenské nariadenia ukrajinským vojakom. Ruská armáda medzitým ale už odrezala všetky útekové cesty a hlavné veliteľstvo ukrajinských ozbrojených síl (ktoré samozrejme nebolo ukrajinské) sa tak nečakane ocitlo v pasci. Všetko nasvedčuje tomu, že USA a NATO organizovali a viedli ukrajinskú vojnu proti Rusku nielen v Mariupole, ale všade, kde prichádzalo k vojenskej konfrontácii Rusov a Ukrajincov.

Západní vojenskí „poradcovia“ sa snažili svojich ľudí dostať von z ruského obkľúčenia Mariupolu prostredníctvom vrtuľníkov. Rusi ich však úspešne odstreľovali, a to skôr ako mohli pristať. Keď Rusi čoraz viac dostávali mesto pod svoju kontrolu, tak západní vojenskí velitelia v Mariupole, ktorí boli z viacerých západných štátov, sa utiahli do Azovstaľu, kde bola aj tajná NATO-základňa.

Americká tajná služba dobre vedela, že Rusi chceli za každú cenu obsadiť kombinát, ale v neporušenom stave. Azovstaľ bol preto skvelý objekt vhodný na to odtiaľ bojovať proti Rusom, ktorí museli útočiť, ale tak, aby nepoškodili fabriku. Tá mala aj tú výhodu, že ju bolo možné pomerne ľahko obhajovať.

Američania aj naďalej posielali vrtuľníky do Azovstaľu, ale Rusi už zmenili taktiku a nechali ich tam pristávať a začali ich ostreľovať až potom, keď už vzlietli. V jednom z tých, ktoré krátko vo vzlietnutí zostrelili, našli Rusi amerického generála Cloutiera, ktorý vyviazol z incidentu takmer berz zranení. Je v ruskom zajatí a je prísne strážený. Takto má Moskva jednoznačný dôkaz, že USA riadia vojnu proti Rusku, a to priamo na ukrajinskom území. Rusko sa preto môže oprávnene cítiť v pozícii, že môže robiť všetko to, čo uzná za vhodné.