Rozkazy vo vojne v Ukrajine vydávajú generáli a dôstojníci USA – potvrdil to aj francúzsky žurnalista

26.04.2022 22:40

52 ročný Régis Le Sommier (rodák z juhofrancúzskeho Toulon), známy renomovaný francúzsky žurnalista a vydavateľ Paris Match Magazin, bol tento mesiac v Ukrajine, kde niekoľko dní sprevádzal francúzskych „dobrovoľníkov“ pri ich vojenských aktivitách.

Po svojom návrate do Francúzska hovoril a informoval o svojich ukrajinských skúsenostiach, zážitkoch a poznatkoch vo francúzskej spravodajskej televízii CNEWS.

Tam okrem iného povedal aj to, čo Vladimír Putin, Sergej Lavrov a ďalší ruskí politickí a vojenskí predstavitelia už dávno tvrdia,  pričom Západ prízvukoval, že sú to len klamstvá:

„Rozkazy vo vojne v Ukrajine vydávajú Američania a v žiadnom prípade nie sú to Ukrajinci. Namiesto ´medzinárodných brigád´  som tam narazil len na Pentagon.“

Francúzska televízia oznámila aj to, že v podzemných bunkroch mariupolského Azovstaľu sú dôstojníci NATO z USA, Kanady, Nemecka, Francúzska, Talianska, Poľska,….

Pre amerického generála Rogera Cloutiera, ktorý bol nedávno v Mariupole zajatý Rusmi, po tom ako bol jeho vrtuľník zostrelený krátko po vzlietnutí  z Azovstaľu, sa stala osudnou jeho ukrajinská milenka.

Ruským tajným spravodajským službám GRU a SVR bolo už dávnejšie známe, že sa pohybuje pod menom Klute a že Cloutiera všade sprevádza ako jeho manželka, dôverníčka a tlmočníčka.

Akonáhle GRU a SVR získali informácie, že táto žena prišla z tureckého Izmiru do Mariupolu, tak bolo jasné, že tam prišla za Cloutierom.

Ruská armáda potom okamžite odštartovala vojenskú operáciu, zablokovala celé mesto a jej výsledkom bolo zajatie Cloutiera.