„Romeo a Júlia“ v tureckej réžii na nemeckej pôde

27.07.2020 23:47

O pol desiatej v nedeľu večer zvonil na polícii v Ludwigshafene (170 000 obyvateľov) telefón. Zúfalý ženský hlas žiadal pomoc. Na ulici Limburgerstraße v mestskej štvrti Hemshof prišlo k zrážke dvoch znepriatelených veľkých tureckých rodinných klanov.

Na opísané miesto hneď vyrazilo na autách okolo 70 policajtov. Dôvodom konfrontácie, ktorá rýchlo prerástla do masovej krvavej bitky, bol ľúbostný vzťah dvoch mladých ľudí, muža a ženy, z ktorých každý bol z inej veľkorodiny, ktoré sa dlhodobo nenávideli.

Všetko sa v ten večer začalo tým, že dvaja mladíci vo veku 18 a 22 rokov z veľkorodiny zaľúbenej dievčiny napadli a do krvi zmlátili na ulici v Hemshofe mladého muža, ktorý patril do znepriatelenej tureckej veľkorodiny a „prehrešil“ sa tým, že si získal srdce zmienenej dievčiny. O polhodinu neskôr prišlo k eskalácii situácie a na ulici pred domami, v ktorých bývali oba turecké moslimské rodinné klany prišlo k veľkej bitke asi 30 osôb vo veku 17 až 70 rokov.

Jedenásť z nich bolo poranených – piati z nich utrpeli ťažké poranenia hlavy a museli byť dopravení do nemocnice.

V Ludwigshafene prichádza často k podobným bitkám veľkoklanov osôb z cudzích kultúr. Samozrejme to platí aj pre mnoho iných nemeckých miest.

Úbohé Nemecko, chudáci policajti, ktorí su naviac ešte aj neustále obviňovaní vlastnými politikmi z rasizmu a neonacizmu a okrem toho sa musia podriaďovať aj tzv. politickej korektnosti.