Rolf Mützenich SPD veľmi rozhneval koaličného partnera, Zelených – dôvod: Vyhlásil, že je za mier a nie za vojnu a chválil Lulu

08.02.2023 23:02

V  novembri som v jednom článku napísal: „Rolf Mützenich je šéfom frakcie SPD v Bundestagu a patrí k tým nemeckým politikom, ktorí vo vzťahu k Rusku nikdy nevystupovali ako vazali USA, ale mali a majú rešpekt voči ruským bezpečnostným záujmom.“

 

V nedeľu večer sa  Rolf Mützenich v relácii ARD „Správa z Berlína“ veľmi pozitívne vyjadril k brazílskemu návrhu prezidenta Lulu na diplomatické riešenie ukrajinského konfliktu.

"Myslím si, že musíme prijať každú iniciatívu, ktorá by mohla ukončiť túto vojnu skôr, pretože si myslím, že na bojisku to bude len čoraz krvavejšie.  

Čím dlhšie vojna na Ukrajine trvá, tým ťažšie môžu byť rokovania neskôr. Preto je dôležité vyhlásenie Brazílie, ale ostatné vlády ho teraz musia nasledovať.“

Povedal v televízii okrem iného Rolf Mützenich.

Spolková vláda v Berlíne reagovala na mierový návrh a na naliehanie brazílskeho prezidenta k rýchlemu začatiu mierových rokovaní zdržanlivo.

Tak to uviedol mainstream.

Inými slovami to znamená, že Západ chce dodávať naďalej zbrane a predlžovať vojnu a zarábať na krvi Rusov i Ukrajincov.

Medzitým už ale dokonca aj OSN varuje pred dodávkami zbraní na Ukrajinu a kritizuje najmä dodávky ťažkých zbraní.

Mützenich tiež kritizoval kontroverzné vyhlásenie ministerky zahraničia Annaleny Baerbock (strana Zelených), keď povedala, že bojujeme vojnu proti Rusku.

Šéf strany Zelených Omid Nouripour vyhlásil, že platí len to, že Ukrajina sama rozhoduje o tom, kedy, kde a o čom budú mierové rozhovory. Tak dal najavo, že odmieta mierovú iniciatívu Lulu a že by najradšej celkom umlčal Rolfa Mützenicha.

Už pred nejakým časom Kyjev dal Mützenicha na listinu, ktorá je zoznamom teroristov  a mu to dokonca aj veľmi „zdvorilo a priateľsky“ oznámil.

 

Žijeme naozaj v katastrofálnom svete, kde ľudia, ktorí chcú mier  a sú proti dodávkam zbraní sa môžu dostať na listinu teroristov nejakej vlády a iné vlády, ktoré sa vyhlasujú za demokratické proti tomu nič nepodniknú, teda mlčky s tým súhlasia.