Robert Koch Institut RKI: S masovou migráciou prichádza do EÚ čoraz viac nebezpečných chorôb

02.02.2020 22:33

RKI vo svojej správe upozorňuje na to, že migranti k nám prinášaju so sebou mnoho nebezpečných infekčných chorôb, ktoré podľa našich zákonov musia byť ohlásené. Ani zďaleka to nerobia všetci, čo sa týka takmer všetkých tých, ktorí sú v Nemecku ilegálne a nie sú nikde registrovaní.

Berlínsky Robert Koch Institut je spolkovým zdravotným inštitútom a podlieha priamo Nemeckému ministerstvu zdravotníctva. Bol zriadený spolkovou vládou, aby dohliadal predovšetkým na nebezpečné choroby a staral sa o potreby zdravotnej prevencie a aby registroval výskyt nebezpečných chorôb, ktoré by mohli ohroziť vo zvýšenej miere obyvateľtvo. Je zodpovedný aj za efektívny boj proti nebezpečným infekčným chorobám.

Už v prvom polroku 2017 bolo pri lekárskych prehliadkach registrovaných migrantov v Nemecku zistených 786 prípadov tuberkolózy, 542 prípadov hepatitis a jeden prípad lepry.

Vo svojej správe  o zvýšenom výskyte nebezpečných chorôb v súvislosti s príchodom migrantov RKI nepriamo varuje obyvateľstvo. Je to ale pokrytecké varovanie, lebo RKI neinformuje vôbec, ako sa občania majú konkrétne chrániť a čoho sa majú vystríhať.

Dokonca sa v správe uvádza, že zatiaľ nemožno hovoriť o zvýšenom ohrození obyvateľstva infekčnými chorobami, zavlečenými do EÚ migrantami.

V tomto vyjadrení však veľa prezrádza a napovedá slovíčko zatiaľ. Správa priznáva aj to, že v štatistike, ktorú uvádza, nie sú zahrnuté HIV infekcie a pohlavné choroby migrantov a odvoláva sa na to, že aj ostatné údaje sú spoľahlivé len potiaľ, pokiaľ RKI dostal spoľahlivé údaje od Zdravotných úradov spolkových krajín.

Suma sumárom v správe RKI je veľa poloprávd a neistôt. Absurdné je aj to, že žiadne mainstream médiá sa tejto téme nevenujú. Nesmie sa predsa robiť panika, a tak sa radšej mlčí a zamlčiava.