RKI-dáta: Očkovaní a boostrovaní majú niekoľkonásobne vyššie riziko dostať Omikron ako neočkovaní

12.01.2022 23:17

Dáta RKI z 31.12.2021 len potvrdili to, čo Moderna oznámila už krátko predtým, a síce to, že dvojnásobne zaočkovaní sú proti Omikronu slabšie chránení ako nezaočkovaní. Podľa údajov RKI je pravdepodobnosť infikovať sa Omikronom minimálne šesťnásobne vyššia pre zaočkovaných a boostrovaných ako pre nezaočkovaných.

Tí, ktorí ako prví priniesli do Nemecka z JAR Omikron boli všetci zaočkovaní a dokonca aj boostrovaní  - to bolo aj logické a samozrejmé, lebo letieť do Nemecka smeli len očkovaní. Čísla z Nemecka teraz ale ukazujú, že to nebola žiadna náhoda.

Dôležité však je konštatovať, že robenie paniky okolo Omikronu je absolútne prehnané. Médiá viacerých krajín informujú o tom, že Omikron má prevažne ľahký priebeh a že hospitalizovanie je v tomto prípade okolo 80 percent nižšie ako pri Covide, či Delte.

Preto robenie paniky ako sa to robilo okamžite pri objavení sa Omikronu v Nemecku a Anglicku len svedčí o niečom, čo nemá nič spoločné so serióznou politikou. Medzičasom na to prišli dokonca aj niektoré mainstreamové nemecké média a trochu preto zmenili svoju rétoriku.  

Nasledovnej informácii, ktorá je (určite na veľké prekvapenie mnohých) od renomovaného prosystémového berlínskeho inšitútu RKI, treba venovať zvýšenú pozornosť. Ide o výňatok z jeho Wochenbericht (týždenná správa) z 30.12.2021:

„K tým Omikron-prípadom, ktoré sú zaznamenané v našom oznamovacom systéme (Meldesystem), sú známe ešte aj dodatočné informácie. V súvislosti s 6 788 Omikron infekciami boli zadokumentované aj údaje k sprievodným symptómom. Veľká väčšine týchto infekcií sa nevyznačovala žiadnymi alebo len veľmi slabými symptómami. Len 124 osôb bolo hospitalizovaných. 

Zo 6 788 Omikron prípadov bolo 4 020 osôb dvojnásobne zaočkovaných a z nich bolo 1137 naviac ešte aj boostrovaých a 186 osôb bolo nezaočkovaných.“

Na týchto informáciách je okamžite nápadné, že číselné údaje sú z nejakého  podozrivého dôvodu zavádzajúce a či neúplné. Chýba totiž očkovací státus 2 582 osôb! Aký bol dôvod zatajenia ich státusu? 

V každom prípade možno predpokladať, že tu ide o manipuláciu. Pravdepodobne v prípade týchto 2582 osôb išlo len o podozrenie a nie istotu, že ochoreli na Omikron, no napriek tomu figurujú v čísle 6 788 ako nakazení Omikronom.

To je potom ale skvelý príklad toho, ako sa „skrášľuju“ štatistiky korony za účelom vyhlasovania tvrdých opatrení na úkor slobody občana.