Republikánsky poslanec kongresu USA, Randy Weber, porovnal Obamu s Hitlerom

15.01.2015 11:57

Oznámil to na twitteri. Vyvolalo to veľké pobúrenie a Weber sa medzičasom za to ospravedlnil. Dôvodom jeho porovnania bola neúčasť Baraka Obamu na pietnonm sprievode, ktorým bola uctená pamiatka zavraždených redaktorov satirického magazínu v Paríži islamistickými extrémistami. 

Sprievod sa konal za účasti početných významných politikov z celého sveta. Weber napísal, že dokonca pre Hitlera bolo dôležité prísť do Paríža, aj keď to urobil zo zlých dôvodov. Ale Obama, hoci mal na to dobré dôvody, aj tak neprišiel. 

Amerického prezidenta za neúčasť v Paríži kritizovali viacerí politici i žurnalisti. Kritizovali však aj ignorantský postoj vlády USA v tejto záležitosti a Washington už aj priznal, že účasť nejakého renomovaného činiteľa USA na sprievode v Paríži by bola na mieste. Biely Dom ospravedlňoval neúčasť preidenta Obamu tým, že nebolo možné v krátkosti času zabezpečiť dostatočne jeho bezpečnosť.

 

Môj krátky komentár:

 

Úbohá a smiešna výhovorka - veď tam boli politici ako Merkelová, Hollande, izraelský premiér a početní ďalší a aj ich bezpečnosť musela byť veľmi dobre zaistená. Zrejme tak uvažoval aj poslanec Weber, keď svojským spôsobom kritizoval svojho prezidenta.