Renomovaný nemecký žurnalista: Minister Lauterbach patrí na "psychiatriu", ale nie do vlády

01.06.2022 23:14

Nemecký minister  zdravotníctva Karl Lauterbach (SPD) smutne známy svojimi chorobnými špekuláciami a hororovými víziami o „Killervariantoch“ korony, ktoré nás podľa neho hrozia prepadnúť v jeseni, pôsobí už na mnohých občanov ako muž s psychopatickými príznakmi.

Že tomu je tak, k tomu veľmi prispeli aj jeho zvláštne, priam kabaretistické výpovede o tom, že istí ľudia ho chcú uniesť. Predpokladal, že sú z radov odporcov očkovania (nemčina má pre nich výraz die Querdenker). Naviac, po tom ako v Bundestagu stroskotal ním pripravovaný zákon o zavedení povinného očkovania pre všetkých, robil všetko pre to, aby ľuďom ešte viac naháňal strach pre vírami.

Jeden z najznámejších žurnalistov Nemecka, exšéf Bildzeitung, Julian Reichelt o ministrovi povedal:

„Lauterbach v posledných dvoch rokoch rozširoval viac nezmyslov ako všetky kanále Telegramu dohromady.“

Z pohľadu mnohých Nemcov je Lauterbach ako minister zdravotníctva už absolútne neúnosný. A namiesto toho, aby teraz, keď sa situácia s koronou výrazne zlepšila, vysielal do verejnosti pozitívne posolstvá, tak tento muž robí všetko pre to, aby ostal v povedomí ľudí ako ten, čo neustále udržiava koronovú paniku pri „živote“ a robí sa tak dôležitý a nepostrádateľný.

V nedávnom interview pre nemecké médiá doslova táral nezmysly a výplody svojej chorobnej fantázie, keď okrem iného povedal:

„Es ist durchaus möglich, dass wir eine hochansteckende Omikron-Variante bekommen, die so tödlich wie Delta ist. Das wäre eine absolute Killervariante“ – „Je vonkoncom možné, že príde mimoriadne nákazlivá Omikron-varianta, ktorá bude tak usmrcovať ako Delta. To by potom bola absolútnaa Killervarianta.“

Minister Lauterbach vyslovil v médiách aj tento názor, pri ktorom každý súdny a racionálny človek musí pochybovať o jeho zdravom rozume (v opačnom prípade to hovorí v príkaze istých kruhov):

„Coronapolitik wird zunehmend durch Staatsfeinde missbraucht. Durch Gewalt soll Demokratie beschädigt werden.“ – „Politika korony je čoraz viac zneužívaná nepriateľmi štátu. A násilím má byť poškodená demokracia.“

Lauterbach sa takýmto výpoveďami stáva absolútnym demagógom a z demonštrantov proti korona opatreniam robí nepriateľov štátu a demokracie.

To veľmi pripomína politické ovzdušie v Nemecku, keď sa blížila druhá svetová vojna.

Na záver ešte raz Julian Reichelt:   

„Karl Lauterbach teraz rozpráva o akýchsi Killervariantoch a o akýchsi nepriateľoch štátu. Ten  chlap sa naozaj už radikalizuje. Preto nepatrí do vlády a ani nemá nárok robiť interview. Pre neho je nevyhnutne potrebná terapia.“