Reč prezidenta Putina a jeho generálne zúčtovanie s diktatúrou západných elít

02.10.2022 23:34

Ruský prezident ju predniesol 30. septembra  v  Kremli krátko pred slávnostným podpísaním dohôd o prijatí Doneckej a Luganskej Republiky, ako aj regiónov Záporožie a Cherson. V nej aj zúčtoval s hegemoniálnou politikou USA a Západu. Západné médiá z nej priniesli len niečo a svojimi výsmešnými komentármi k jej výňatkom, z nej urobili takpovediac len falzifikát.

Tu len úryvky z nej, lebo je veľmi dlhá. Celá v originále ako ju Vladimír Putin predniesol a zároveň pritom tlmočená do nemčiny je pod linkom:

https://odysee.com/@AndyInfoKanal:c/russland-wladimir-putin-verk%C3%BCndet:5

Vo svojej rétoricky i  obsahovo brilantnej reči objasnil Putin situáciu na Ukrajine z pohľadu Ruska a jeho dejín:

 

„……………..Za rozhodnutím miliónov obyvateľov Donecka, Luganska, Chersonu a Záporožia stoji náš spoločný osud a naša tisícročná história. Napriek všetkému zlu, ktoré museli znášať, nikdy nestratili svoju lásku k Rusku, a to je niečo, čo nedokáže nikto zničiť……..

 

 

„………….8 rokov boli milióny občanov v Donbase, Chersone a Záporoží vystavené genocíde, ostreľovaniu a blokádam a Kyjevom bola robená zločinecká politika, ktorá chcela kultivovať nenávisť voči Rusku a na všetko ruské. Aj teraz, keď prebiehali referendá vyhrážal sa Kyjev občanom, ktorí pracovali vo volebných komisiách s represáliami a smrťou  a vyhrážal sa reprasáliami aj miliónom občanov, ktorí chceli hlasovať pre spojenie s Ruskom.

Ale ľudia v Donbase, Chersone a Záporoží sa nedali zastrašiť a hlasovaním prejavili svoju vôľu.

Chcem, aby ma teraz Kyjev pozorne počúval a aj jeho pomocníci  na Západe: Ľudia v Lugansku, Donecku, Chersone a Záporoží sa teraz stali našimi občanmi, patria do Ruska, a to navždy.

Žiadame Kyjev, aby okamžite zastavil všetky nepriateľské aktivity a ukončil vojnu, ktorú rozpútal v roku 2014 a vrátil sa k diplomatickým rokovaniam. Sme ochotní rokovať, ako sme už viackrát povedali. Ale rozhodnutie ľudí v Donbase, Záporoží a Chersone už viac nestojí k diskusii a Rusko ich nikdy nezradí. Iná cesta neexistuje. Rešpektovanie ich rozhodnutia je jedinou cestou k mieru………

 

…….Určite urobíme všetko preto, aby sa zvýšila bezpečnosť na nových ruských územiach. Spoločne sa postaráme o to, aby občania na nových územiach cítili podporu celého ruského národa, všetkých republík, teritórií a  regiónov našej obrovskej vlasti……….

 

……. Keď sa rozpadol Sovietsky Zväz, tak Západ rozhodol, že svet a my všetci sa musíme podriadiť jeho diktátu. V roku 1991 bol Západ presvedčený, že Rusko sa po takých ťažkých otrasoch už viac nezotaví a sa rozpadne a naozaj bolo by sa to takmer stalo.

Ale niekoľko ťažkých rokov beznádeje sme prekonali, postupne sme zosilneli a Rusko opäť zaujalo veľmi dôležitú pozíciu vo svete.

Západ  preto začal hľadať nové možnosti, ako nám zasadiť úder a ako Rusko oslabiť a potom ho rozbiť. O tom sníval neustále, že náš štát rozkúskuje a jeho národy poštve proti sebe a tak ich  napokon zotročí. Západ nechce akceptovať, že na svete existuje taký štát na obrovskom teritóriu s množstvom prírodných bohatstiev a zdrojov energií a s ľuďmi, ktorí sa nechcú a nebudú podriaďovať želeniam iných........

 

..........Západ nechce, aby sme ostali slobodní, chce aby sme sa stali kolóniou. Nechce žiadnu rovnoprávnu spoluprácu s nami, ale chce nás len plieniť. Nechce nás mať ako slobodnú spoločnosť, ale chce nás mať len ako masu bezduchých otrokov.

Západ nepotrebuje a nechce Rusko – my ho ale chceme.......

 

.........Hegemónia Západu nesie v sebe totalitárne a despotické črty..........

..........Západ sľubuje národom slobodu a demokraciu, v skutočnosti im ale prinesie len zotročenie.......

.........politika Západu vyvoláva migračné vlny.....

……..Anglosasi ničia európsku energetickú infraštruktúru…..

………Západ chce pravdu utopiť v záplave lží……….

……….Západ úplne stratil zdravý rozum………..

 

………Musíme Rusko ochrániť pred zotročením a jeho národ pred iracionálnymi experimentami, ktoré majú jediný cieľ ochromiť jeho rozum a zničiť jeho dušu……….