Rakúsky Turek zavraždil svoju rakúsku ženu, matku štyroch detí. Nebola dobrá moslimka

10.01.2019 21:28

V dolnorakúskom meste Amstetten sa odhral strašný zločin, motivovaný religiózne. 37 ročný moslim, Rakúšan tureckej národnosti dopichal nožom pred očami svojich detí svoju 40 ročnú manželku, rodenú Rakúšanku. Tá ešte pred sobášom prestúpila na islam.

Muž bol vo svojom okolí známy ako fanatický moslim, ktorý v sebe cítil veľké poslanie v mene Alaha predviedčať všetkých nevercov, aby prestúpili na islam a zachránili sa tak pred peklom, ktoré ich očakáva.  

V utorok poobede ženu najprv zranil v  spoločnom byte dvoma pichnutiami kuchynským nožom a keď sa pokúšala újsť, tak jej pri dverách zasadil tretiu a smrteľnú ranu.

Najstarší 19 ročný syn privolal sanitku, ale žena krátko potom skonala v nemocnici.

Špeciálna jednotka polície muža, ktorý sa v byte zabarikádoval, napokon zatkla. Deti sa nachádzajú v psychologickom ošetrení.

Susedia sa muža obávali. Neraz bezdôvodne vyzváňal na ich dverách a snažil sa ich násilne prehovoriť, aby prestúpili na islam, a tak zachránili svoje duše.

Polícia vedela o tom. Ľudia sa sťažovali, že ich obťažuje a vyjadrovali svoje obavy  pred ním. Policajti ale mali zviazané ruky, lebo pri svojich pokusoch presvedčiť ľudí na islam, muž nevystupoval príliš agresívne.

Svoju ženu zavraždil pravdepodobne preto, že sa mu časom nezdala dostatočne veriaca a v poslednom čase odmietala nosiť burku.