Rakúsky parlament dosiaľ zaplavilo 41 000 písomných námietok proti pripravovanému zákonu o povinnom očkovaní

30.12.2021 23:27

Tak znela informácia k utorku 28. decembra, ako ju oznámilo ORF Radio Wien. Pričom len v utorok predpoludním ich do  parlamentu vo Viedni prišlo 6000. Aj v ďalších dňoch sa ráta s pokračovaním tejto protestnej záplavy.

Nikdy predtým Rakúsky parlament niečo podobné nezažil. Prevažná časť námietok prichádza od občanov, zvyšok je od organizácií a firiem.

Niečo také neočakával ani Zelený minister zdravotníctva Wolfgang Mückstein a v rozhovore s ORF Radio Wien povedal, že bude brať každú jednu z týchto námietok veľmi vážne a že ich zapracuje do návrhu zákona.

Táto ministrova výpoveď je buď len bezočivým cynizmom alebo arogantným výsmechom a znevažovaním tých, ktorí námietky posielali.

Lebo je samozrejme, že si nemôže pozerať každú jednu z mnoho tisíc námietok a že ich preto ani nezapracuje do návrhu zákona, to je tiež jasné.

Zároveň je svedectvom úbohosti rádiového redaktora, ktorý s ministrom  Mücksteinom viedol rozhovor, to, že mu ani jediným slovom neoponoval a že jeho cynickú a výsmešnú výpoveď nijako nezosmiešnil.

Ak by ale Wolfgang Mückstein predsa len mienil seriózne to, že bude vážne brať všetky pripomienky, námietky a argumenty proti pripravovanému zákonu, tak by parlamentu – kde je návrh zákona na posúdenie až do 12. januára – musel naliehavo doporučiť, aby ho zamietol.

To je však takmer vylúčené, lebo návrh zákona pochádza z jeho vlastného ministerstva.