Rakúsky Linz sa stáva čoraz nebezpečnejší. Dôvodom sú migranti

23.08.2018 23:42

Ešte pred niekoľkými rokmi bol Linz pokladaný za isté a bezpečné mesto. Len v priebehu štyroch rokov sa to dramaticky zmenilo. Krádeže, lúpežné prepady a znásilnenia žien migrantami sú už takmer na dennom poriadku. A to z veľkej časti aj za bieleho dňa.

Kriminálna energia mnohých migrantov je doslova nevyčerpateľná.

Rakúsky Wochenblick dnes informoval o brutálnom čine šiestich migrantov v Linzi:

„ Am Mittwoch wurde ein 21-jähriger Linzer zur Mittagszeit Opfer eines brutalen Raubüberfalls. In der Freistädter Straße wurde er auf dem Gehsteig von sechs Tätern mit Holzlatten und Steinen niedergeschlagen, die ihm anschließend seine Geldbörse und sein Handy raubten…………..“

Preklad horeuvedeného textu a pokračovanie v slovenčine:

„V stredu na obed sa stal 21 ročný muž z Linzu obeťou brutálneho prepadu.  Na Freistädter Straße bol na chodníku palicami a kameňami zrazený k zemi šiestimi páchateľmi, ktorí mu následne ukradli peňaženku a mobil…….“

Keď mu na pomoc pribehol otec, tak páchatelia ušli. Mladík utrpel zranenia, ktoré vyžadovali ošetrenie v nemocnici. Policajti na piatich policajných autách začali hneď s pátraním po zločincoch a už čoskoro ich mohli zatknúť. Boli to utečenci. Piati z nich Afgánci a jeden z Pakistanu. Sú vo veku od 14 do 21 rokov.

V Linzi vládne strach a neistota. A zároveň nádej, že vláda kancelára Kurza v tomto smere niečo zmení, čo však nie je jednoduché, lebo kriminalita utečencov je ako zhubný nádor, ktorý keď sa raz zahryzne do tela, tak ho je veľmi ťažko možné bez následkov odstrániť.