Rakúsko už má moslimskú ministerku, teraz chce aj CSU mať prvého primátora moslima

18.01.2020 22:55

37 ročný Ozan Iyibas bol v piatok jednohlasne nominovaný za kandidáta CSU na úrad primátora v bavorskom meste Neufahrn. Iyibas sa narodil v neďalekom Freisingu, sídle biskupa. Už niekoľko dní pred ohlásením jeho kandidatúry všade zdôrazňoval, že je hrdým plnokrvným Bavorom a plnokrvným Nemcom, čo je samozrejme nadsadené, lebo jeho rodičia nie sú Nemci. Do Nemecka prišli pred mnohými rokmi ako Gastarbeiteri.

Keďže je nominantom CSU, tak je takmer isté, že bude novym primátorom 20 tisícového mesta Neufahrn.

Šéf bavorskej vlády Markus Söder sa tak bude môcť veľmi tešiť, že jeho strana sa bude môcť pochváliť prvým moslimským primátorom. Gratulácia k takému „významnému“ inovatívnemu kroku príde do Štátnej bavorskej kancelárie v Mníchove s istotou aj od kancelárky z Berlína.

„Konečne“ bude mať kresťanská CSU aj moslimského primátora. A pri agresívnej a dravej priebojnosti, akou sa vyznačujú najmä tureckí moslimovia, sa dá očakávať, že  kresťanská CSU bude mať v budúcnosti čoraz viac moslimských primátorov.

Mimochodom, musí byť dovolená aj otázka, v čom vôbec je táto strana ešte kresťanskou stranou? Veď kresťanským je v nej už len prvé písmeno jej názvu: C stojace za Christlich.

A čo naše Slovensko, kedy sa aj u nás vydáme touto „progresívno-pokrokovou“ cestou a začneme nasledovať tento príklad Rakúska a Nemecka?  Nemeckí Zelení opakovane prízvukujú, že moslimovia sú veľkým obohatením európskej kultúry. Z toho vyplýva, že aj našej slovenskej.

Alebo to pre našu kultúru azda predsa len neplatí?