Rakúsko je hlava radikálneho rasizmu; Kurz je rasista. Neverec odcikaj sa preč!

01.03.2017 23:04

To posledné dal na twitter poradca Erdogana Burhan Kuzu. Adresoval to kancelárovi Rakúska Ch. Kernovi. Ani jeden minister EÚ nie je takým výrazným objektom nenávisti a znevažovania  Ankary ako rakúsky minster zahraničia Sebastian Kurz.

Kurz nedávno vyhlásil, že návšteva Erdogana za účelom agitovania Turkov v Rakúsku, aby hlasovali za zmenu tureckej ústavy, ktorá mu zaručí de facto moc diktátora, je nežiadúca.

Okamžite prišla reakcia z Turecka, z Ministerstva zahraničia, kde sa uvádza, že Kurzove vyjadrenia sú hanbou Rakúska a že prejavil svoj rasizmus a islamofóbiu.

Turecký „sultán“ Erdogan chce za každú cenu dosiahnuť, aby 16. apríla turecký ľud hlasoval za zmenu ústavy a v dôsledku toho, aby bol zavedený tzv. prezidiálny systém, ktorý mu zaručí absolutnú moc. V takom prípade prejde celá exekutívna moc štátu do rúk prezidenta.

Ankara ide dokonca tak ďaleko, že hrozí Európe tým, že v Turecku vypukne občianska vojna, ak sa 16. apríla nestane to, čo chce Erdogan. Vyhlásil to pre rakúské médiá Mahmut Koc, politik AKP, ktorý bol poverený tureckou vládou, aby v Rakúsku agitoval tam žijúcich Turkov, aby hlasovali za zmenu ústavy.

Turecká vláda hlása nevyhnutnú potrebu zreformovania ústavy, lebo len tak je možné, podľa nej, zabezpečiť stabilitu v krajine.

Rakúsko vystupuje v rámci EÚ ako najostrejší a najodvážnejší kritik súčasnej Erdoganovej politiky. Ankara preto neustále atakuje verbálne rakúskych politikov.

Minulý rok označil turecký minister zahraničia Cavusoglu Rakúsko ako hlavné mesto radikálneho rasizmu.

Kuzu, hlavný poradca tureckého prezidenta, poslal rakúskemu kancelárovi Christiánovi Kernovi “šarmantné“ twitterové posolstvo. Aby ho porozumel, tak znelo: „Verpiss dich Ungläubiger!“

Turecký minister pre EÚ, Ömer Celik označil ministra Kurza a kancelára Kerna za horších extrémistov ako sú politici extrémnej pravice v EÚ.

Na rozdiel od Kurza, nemecká vláda už dovolila politickú agitáciu tureckej vlády v Nemecku. Pred nedávnom mal v Oberhausene veľké vystúpenie pred tisíckami Turkov predseda tureckej vlády a teraz sa chystá v tejto veci prísť do Nemecka aj sám Erdogan.

V Nemecku je do 1,5 milión tureckých voličov. Nemecká vláda je zbabelá a voči Erdoganovi devótne povoľná. Pomáha mu takto dosiahnuť jeho diktátorský cieľ.

Erdogan si s Merkel robí čo len chce.

Dokazuje to aj prípad nemeckého žurnalistu Yücela, ktorý pracoval v Turecku ako zahraničný korešpodent pre Die Welt a nedávno bol zatknutý. Písal veľmi kriticky o politickej situácii v krajine, o neustálych zatýkaniach tých, ktorí nesúhlasili s politikou Erdogana a písal aj o masakrovní Kurdov tureckou armádou. Sedí vo väzení a je obvinený z propagácie terorizmu a z členstva v teroristickej orgnizácii.  V prípade odsúdenia mu hrozí až 10 rokov. Celé obvinenie je absurdné a vymyslené.

Nemecká vláda a Merkel dosiaľ vydali smerom k Ankare len opatrnícke a neúčinné vyhlásenia, v ktorých odsudzujú tento akt. To je všetko. Pochybujem, že od nich príde viac. Je to žalostná demonštrácia bezmocnosti a Erdogan sa z nich musí len smiať. Je to prvý nemecký redaktor, ktorého Ankara dala zatknúť. Turecko už internovalo celú hromadu žurnalistov, ale nikdy nie nemeckého.

Nemecko je pre Ankaru len tigrom bez zubov, ktorý už ani len nevrčí.