Rakúski a nemeckí žurnalisti do boja s „populistami“. SME pridaj sa, si ohrozená „populistami“ i ty. Či nie?

25.05.2019 22:27

Oznamujú svetu, že vraj ich strašne ohrozujú tí, ktorých oni označujú ako populistov. Sú to ale „chudáci“. Naozaj?

Keďže ale toto ich spoločné vyhlásenie bolo „správne“ načasované – niekoľko dní pre EÚ voľbami - tak bolo vyslovene len populistické, lebo ich nikto neohrozuje. Ich vyhlásenie má jediný cieľ pomôcť ich politickým chlebodarcom zyšiť ich preferencie – takže ide o ich cielenú podporu zo strany vraj nezávislých médií. A je takmer isté, že aj spoločne dohovorenú.

V tzv. Kölner Erklärung (Kolínske prehlásenie) s titulom Spoločne proti útokom populistov vyhlásil Dieter Bornemann, predseda Rady ORF, že populistické strany sa zameriavajú na útoky proti verejnoprávnej televízii a rozhlasu a proti slobodnej tlači, a to nielen v Rakúsku.
 

Ak by sa tieto médiá totiž naozaj cítili ohrozené, tak to mohli a mali vyhlásiť už pred rokmi a nie práve pred voľbami.

Je to presne naopak – sú to práve tieto extrémne populistické a vyslovene závislé mainstramové médiá, ktoré ohrozujú a ničia iných, a to tých, ktorí chcú inú politiku a inú demokraciu, ako ich chlebodarcovia.

Keď svojho času rakúskych mainstreamových žurnalistov označila FPÖ ako najväčších prostitútov na planéte a zároveň odmietla systém finacovania ORF poplatkami občanov, tak to prosystémové médiá na spoločných nemecko-rakúskych konferenciách viackrát označili ako útok na „slobodu“ tlače.

Akúže to ale slobodu mienili?

Veď ju dávno sami dobrovoľne zapredali a za „judášsky groš“ sa stali populistickými posluhovačmi tých politikov, ktorí odmietajú pravicovo-konzervatívne hodnoty kresťanskej Európy – Európy slobodných, svojprávnych a rovnocenných národov, kde patriotizmus a láska k rodnej hrude, jej kultúre a jej tradíciám je najvyššou hodnotou a nie je nijakým rasizmom a populizmom, ako sa to uilujú natĺcť do hláv národom Európy, sprostituované médiá, ako ich vníma nielen FPÖ.

Tzv. Arbeitsgemeinschaft redaktorských výborov ARD, ZDF a Deutschlandradio oznámila, že v budúcnosti bude ešte užšie a intenzívnejšie spolupracovať s rakúskymi kolegami z ORF. Perspektívne to chcú rozšíriť na celú EÚ, samozrejeme taká kooperácia bude len s kolegami mainstreamu.

Čo nám to prinesie? Aký úžitok? Žiadny!

 Len to, že nám bude servírovaná ešte homogénnejšia, jednotvárnejšia, populistickejšia a cieľovoorientovanejšia „informačná kaša“, chutiaca všade rovnako. Všade rovnako odporne!

 

Keďže SME ma kontroluje a usilovne číta, tak som si istý,

že podporí svojich kolegov v Rakúsku a Nemecku a pridá sa

k meinstreamovému spolku a zorganizuje niečo aj v SR.