Rakúske médiá: V slovenskom parlamente to bolo ako v cirkuse

12.02.2022 23:44

Článok bol publikovaný v rakúskych médiách 11. februára: V slovenskom parlamente prišlo k veľkému škandálu. Počas debaty o Ukrajine a o postoji SR k nej prišlo medzi poslancami k ruvačke.

Polievali sa vodou a vzájomne si strhávali rúška. Poslanci, ktorí boli za podporu Ukrajiny rozprestreli pred rečníckym pultom ukrajinskú zástavu, na to prišli k nemu nacionalistickí slovenskí poslanci a prekryli ju slovenskou zástavou. Neostalo len pri tejto reakcii – nacionalisti začali polievať vodou z flašiek a pohárov nielen ukrajinskú zástavu, ale aj tých čo ju držali.

To však ešte nebol koniec. Keďže prívrženci Ukrajiny držali ukrajinskú zástavu naďalej, tak na nich zaútočili nacionalistickí poslanci a vytrhli im zástavu z rúk. Jeden z týchto poslancov strhol proukrajinskému poslancovi z tváre rúško a pravdepodobne ho aj udrel. Ruvačka v parlamente je aj na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=qIiG0Rbt5SI

V debate išlo o ukrajinskú krízu. Debatovalo sa o podpore Ukrajiny proti Rusku. SR je zásadne veľmi prozápadná a je za Ukrajinu a za NATO, ale spojenectvo namierené proti Rusku má aj v slovenskom parlamente početných kritikov.