Rakúske médiá: Kyjev ostreľoval raketami Himars nemocnicu a obytné oblasti v Donbase

17.07.2022 22:30

Nesystémové rakúske médiá informovali o tom, že Kyjev nasadil americké rakety Himars a ostreľoval nimi aj civilné  ciele v Donbase. Každý, kto sleduje ukrajinský konflikt od roku 2014 vie, že Kyjev sa dopúšťa opakovane teroru a vrážd voči civilnému obyvateľstvu na východe Ukrajiny. Na Twitteri a Telegrame je mnoho fotiek a videí, ktoré ukazujú rozsah jeho najnovších vojnových zločinov.

Rôzne zdroje z Ruska i mimoruské informujú o tom, že systémovými médiami Západu oslavovaný útok Kyjeva na separatistické regióny v Donbase znamenal aj smrť početných civilistov a zničil aj civilné budovy. Takéto „smiešne detaily“ samozrejme ich informácie neobsahovali.

ORF lakonicky a s potešením oznamuje dodávky ďalších raketových systémov Himars Kyjevu a zmieňuje sa o tom vo svojej reportáži s názvom Kyjev štartuje protiofenzívu na juhu.

O.i. ORF uviedla aj nasledovné:

„Die Ukraine hat im Süden des Landes eine Gegenoffensive gestartet, um von Russland erobertes Gebiet wieder unter ihre Kontrolle zu bringen. Nach ukrainischen Angaben wurden Ziele mit Langstreckenraketen beschossen, und im Ort Nowa Kachowka bei Cherson wurde ein Munitionsdepot getroffen. 52 Russen seien getötet worden.“

Preklad:

„Ukrajina začala protiofenzívu na juhu krajiny s cieľom znovu získať kontrolu nad územím dobytým Ruskom. Podľa ukrajinských zdrojov boli ciele ostreľované raketami dlhého doletu a muničný sklad bol zasiahnutý v obci Nová Kachovka neďaleko Chersonu. Zahynulo 52 Rusov.“

Ruské médiá potvrdili túto informáciu. Ale uviedli,  že 52 zabitých neboli Rusi, ale občania Ukrajiny, ruskej národnosti.