Rakúske médiá: Celé Rakúsko je zhrozené - 12-ročnú celé mesiace znásilňoval migrantský mládežnícky gang vo Viedni

07.03.2024 23:10

Šokujúci prípad zneužívania v hlavnom meste Rakúska: 17 mladých ľudí, z ktorých niektorí boli neplnoletí, opakovane znásilňovalo 12-ročné dievča počas niekoľkých mesiacov.

 

Viedenská polícia vyšetruje jeden z najšokujúcejších prípadov hromadného sexuálneho zneužívania maloletých dievčat v Rakúsku . 12-ročné dievča sa stalo obeťou opakovaného znásilnenia zo strany mládežníckeho gangu.

 

Minulý týždeň bolo v rámci koordinovanej operácie vypočutých 17 podozrivých. Polícia potvrdila, že vo Viedni v skorých ranných hodinách prebehla prehliadka na viacerých adresách. Podľa policajnej hovorkyne Julie Schick policajná akcia súvisela s „vyšetrovaním prípadu závažného sexuálneho zneužívania neplnoletej ženskej obete“.

 

Páchatelia zneužívania majú väčšinou turecké a bulharské migračné pozadie a niektorí sú sami maloletí. Niektorí z podozrivých majú len 13 rokov. Podľa neoficiálneho dobre informovaného zdroja ide o rómske migračné pozadie.

 

Butálna dráma okolo 12-ročnej dievčiny sa začala začiatkom roka 2023. Neškodný tínedžerský vzťah, ktorý spočiatku mala s jedným zo sedemnástich sa však pre postihnutú veľmi skoro skončil v bahne sexuálneho násilia, vyhrážok a vydierania. Hrôzostrašné sexuálne činy gangového znásilnenia sa natáčali aj smartfónmi.

Na dievča podľa jej výpovede vyvíjal nátlak jej priateľ a nútil ju k sexuálnym aktom, s ktorými nesúhlasila a potom ju odovzdal k sexuálnej dispozícii svojim priateľom. Niekoľko mesiacov bola pod vyhrážkami opakovane vystavená sexuálnemu zneužívaniu. Podozriví sú obvinení aj z viacnásobných hromadných znásilnení dievčaťa, na ktorých sa podieľalo až osem páchateľov.

 

Niektoré násilnosti sa odohrali na verejnosti, a to aj na schodisku a v garáži viedenskej hlavnej stanice.

Dvanásťročná dievčina od hanby a z toho, že ju jej trýznitelia vydierali videami z mobilného telefónu, dlho nič nehovorila, kým sa konečne zdôverila matke. Tá potom s ňou išla na políciu.

 

17 podozrivých tvrdí, že išlo o konsenzuálny sex. A tvrdia aj to, že dievča povedalo, že má 14 rokov. Po výsluchoch boli prepustení na slobodu a bolo na nich podané trestné oznámenie. Teraz je na rade viedenská prokuratúra, aby konala.