Rakúska vláda „zaplavuje“ Linz azylantami ! Ďalších 400 migrantov do hotela a učňovskeho domova ! To postupne čaká aj ďalšie EÚ-štáty !

04.04.2023 13:55

Podľa oficiálnych informácií je v Linzi už 1800 žiadateľov o azyl, nepočítajúc tých, ktorí sú umiestnení v súkromných priestoroch. Očakáva sa, že počet v najbližších týždňoch výrazne vzrastie: Pripravujú sa tri nové ubytovania pre (väčšinou nelegálnych) migrantov.

 

Akoby protesty občanov proti kontajnerovej dedine pre žiadateľov o azyl v areáli ÖBB (Rakúske železnice) na Lunzerstraße už neboli dosť veľké, tak na žiadosť FPÖ adresovanej primátorovi mesta Linz Klausovi Lugerovi (SPÖ) bolo oznámené, že v okolí železničnej stanice v Linzi bude ubytovaných ďalších 400 žiadateľov o azyl.

A to v bývalom hoteli „Ibis“ (300) a v bývalom učňovskom domove ÖBB na Unionstraße (100).

FPÖ  vyzýva vládnucich,  aby  konečne brali už vážne obavy občanov.

 

Liberálny mestský poslanec Michael Raml je rozhorčený z toho, čo sa v Linzi deje a vyhlásil v médiách:

 

„Máme toho s konečnou platnosťou dosť a Linz sa v žiadnom prípade nesmie stať novým Traiskirchenom“.

 

Obzvlášť nepríjemné je to, že oblasť pri železničnej stanici je už teraz problémová a pri usadení nových 400 žiadateľov o azyl by sa tam integračný a bezpečnostný problém ešte viac zhoršil.

 

Raml ďalej povedal:

 

„Čierno-zelená spolková vláda otvára v Linzi jednu azylovú ubytovňu za druhou, pričom jednoducho ignoruje obavy obyvateľov Linzu o bezpečnosť. Je to absolútne nezodpovedné a nikto to nemôže chcieť.

Zodpovednosť, a teda aj možnosť zabrániť týmto azylovým ubytovniam, nesie minister vnútra Gerhard Karner  (ÖVP) a minister pre integráciu Wolfgang Hattmannsdorfer (ÖVP).

Vyzývam ich oboch, aby upustili od svojich plánov. Prichádzanie azylantov sa musí okamžite zastaviť a obavy občanov treba brať vážne.“

 

Poznámka k Traiskirchenu   (www.youtube.com/watch?v=nKBHIGkHntU)

Der Bürgermeister von Traiskirchen Andreas Babler (SPÖ) wandte sich via Video an Innenminister  Gerhard Karner und forderte eine „menschenwürdige Unterbringung von Flüchtlingen“. Das Ministerium zeigte sich darüber verwundert. Die Flüchtlingssituation in Traiskirchen ist „dramatisch“.  Bürgermeister legt Karner Rücktritt nahe

 

Primátor Traiskirchenu sa prostredníctvom videa obrátil na ministra vnútra Gerharda Karnera a žiadal, aby sa postaral o „dôstojné ubytovanie pre utečencov“. Situácia utečencov v Traiskirchene je „dramatická“. Primátor dokonca chce, aby Karner rezignoval ako minister.