Rakúšania žijúci na maďarsko-slovenskom pohraničí: Azylanti, ktorí nás zaplavujú, sú katastrofou

21.10.2022 23:31

Počty azylantov v Rakúsku rastú a rastú a budú rásť aj naďalej a s tým narastá aj strach a hrôza Rakúšanov a najmä tých, ktorí žijú v bezprostrednej blízkosti východných hraníc.

Už to nezakrýva ani rakúsky mainstream. Nedá sa! Otvorene a autenticky o tom píše aj tretí najčítannejší denník v Rakúsku – Heute.

Jeho redaktori boli tento týždeň na maďarsko-slovenskom pohraničí a hovorili s tamojšími občanmi, políciou a príslušníkmi Bundesheeru, ktorí „strážia“ hranice, pričom slovo strážia je tu mienené ironicky, lebo hranice sú tak priepustné, že už akoby ani neexistovali.

Občan Walter (48) z obce Deutsch Jahrndorf, kde žije okolo 600 ľudí komentuje azylantskú katastrofu na hraniciach:

„Keď v rádii počujem, že dnes zas chytili 25 ilegálnych migrantov v našej blízkosti, tak si myslím, ktorých to tak mienia, tých zo skorého rána, alebo tých neskorších a či tých ešte neskorších?

Vidím toto všetko každý deň. Medzičasom tu nastali katastrofálne pomery.  Počas korona krízy na hranici zastavili a kontrolovali každé auto, teraz každé auto pustia bez kontroly. Ilegálny vstup migrantov do Rakúska je jednoducho tak políciou, ako aj Bundesheerom tolerovaný.“

Situácia na východných rakúskych hraniciach je oveľa katastrofálnejšia, ako to môže reflektovať týchto niekoľko viet od muža, ktorý zažíva túto katastrofu autenticky.

Sú tam obce, kde sú obyvatelia bezmocne a bezradne konfrontovaní s tým, že odrazu vo svojich záhradách jedneho rána zistia, že sú tam postavené stany a šiatre neznámych cudzincov, z ktorých ide strach  a že stanov každým dňom pribúda, pričom záhrady sa plnia odpadom.

Walter pozná viacerých policajtov, ktorí na dramatickú situáciu už úplne rezignovali.

Jeden príslušník polície povedal ešte v lete pre Heute, že to čo sa deje na hraniciach nemá už nič spoločné s policajnou prácou a že hranice sú otvorené ako veľká brána do stodoly.

Major Robert Kulterer, člen vojenského komanda v Burgenlande:

„Cez deň prichádza cez hranicu  pomerne málo utečencov, ale v noci veľmi mnoho – akonáhle sa stmieva, tak sa to začne. Máme dni, počas ktorých príde viac ako 600 utečencov.“

O tejto situácii nepíšu žiadne nemecké médiá a ani slovenské.

 

Oficiálne rakúske údaje uvádzajú tieto čísla:

 

„September 2022 bol rekordný: 15 736 žiadostí o azyl  a od 1.1 až do 30.9. 2022 bolo podaných 71 885 azylových žiadostí – toľko nebolo v Rakúsku dosiaľ nikdy. Azylantské tábory sú extrémne preplnené a Rakúsko už buduje stanové mestá pre ďalších prišelcov.“

Už len dodám, že neoficiálne čísla sú ale oveľa vyššie.

Európska budúcnosť stráca beznádejne svoju vlastnú budúcnosť!