Rakúšan, olympijský víťaz, dostal 5 rokov za údajné sexuálne zneužitie maloletých dievčat

06.12.2019 17:38

Viedenský krajinský súd rozhodol v pondelok o tom, že známy rakúsky športovec, 59 ročný Peter Seisenbacher musí ísť na päť rokov do väzenia za sexuálne zneužívanie troch dievčat. Jeho najmladšia obeť mala len deväť rokov.

Seisenbacher mal zneužívať tieto dievčatá počas niekoľkých rokov, keď bol ich športovým trénerom.

Peter Seisenbacher získal pre Rakúsko zlato v Los Angeles v roku 1984 a v Soule v roku 1988.

K súdnemu procesu malo prísť už v roku 2016, ale Seisenbacher vtedy ušiel do cudziny.

Následne bol dlho hladaný Interpolom. K jeho zatknutiu prišlo len pred niekoľkými týždňami na ukrajinsko-poľských hraniciach.

Jeho obhajca  Bernhard Lehofer po vynesení rozsudku rozhorčene atakoval sudcu Christopha Bauera i  štátnu prokurátorku  Ursulu Schrall-Kropiunig. Hovoril, že odsúdili nevinného a vehementne sa dožadoval, aby jeho mandanta pustili na slobodu.

Bauer: „Ja a mnoho iných ľudí sme absolútne presvedčení o jeho nevine. Prednesené dôkazy neobsahovali nijaké dostatočné argumenty na to, aby ste mohli poslať za mreže muža, ktorý sa nikdy ničím proti zákonom neprevinil.

Žalobkyne mohli podať svoju žalobu napríklad z pomsty alebo zo žiarlivosti, prípadne zo sklamania, že obžalovaný v niečom nesplnil ich očakávania. Naproti tomu výpoveď a argumenty pána Seisenbachera presvedčivo preukázali jeho nevinu.“

Očakáva sa, že Seisenbacherov právnik rozsudok napadne a podá odvolanie.

Na tomto prípade veľmi dobre vidieť, že justícia v EÚ používa dvojitý meter pri posudzovaní sexuálnych deliktov občanov EÚ a migrantov, voči ktorým je extrémne

benevolentná.