Pyramídy v Európe? A dokonca oveľa staršie ako egyptské?

22.11.2018 21:40

Podľa klasickej archeológie a egyptológie nemôžu v Európe existovať žiadne pyramídy, lebo v Európe údajne neexistovala nijaká dávna vyspelá civilizácia, podobná egyptskej alebo sumerskej, ktorá by ich bola schopná postaviť. Pričom archeológia dodnes nebola schopná vysvetliť, ako a kto skutočne postavil napríklad gigantickú Cheopsovu pyramídu a ani to, odkiaľ sa vzala pred viac ako 5 000 rokmi neuveriteľné vyspelá civilizácia Sumerov. Jej vysvetlujúce hypotézy o tom vôbec neobstoja.

Na sever od Sarajeva, neďaleko niekdajšieho sídla kráľov Bosny, sa týči do výšky tajuplne pôsobiaca skalná formácia. Je to 220 metrov vysoký vrch Visočica, pod ktorým leží mestečko Visoko. Medzi domácim obyvateľstvom sa už dávno hovorilo, že v kopci sa ukrýva pyramída. Už samotná forma kopca je nezvyčajná a veľmi pyramídu aj pripomína.

Etablovaná archeológia, z pochopiteľných dôvodov, niečo také nemôže nikdy pripustiť ani akceptovať.

Americký podnikateľ a archeológ Sam Osmanagich – narodený v Zenici, v Bosne – bol už dávno presvedčený o existencii tejto pyramídy a vydal knihu, kde dokazuje, že pyramída v kopci Visočica, pod nánosmi pôdy a flóry skutočne existuje a že je niekoľko tisíc rokov stará.

Osmanagich tvrdí aj to, že v jej blízkosti existujú ešte ďalšie štyri pyramídy, podobného veku.

V údolí, ktoré je obklopené pyramídami, boli objavené kilometre dlhé systémy podzemných chodieb, ktoré spájú všetky tajuplné štruktúry, ktoré súvsia s pyramídami.

V Osmanagichovej knihe sú opísané aj ďalšie pyramídy, o ktorých oficiálna archeológia zaťato mlčí, ako napríklad „zabudnutá“ neveľká  pyramída na Kanárskych ostrovoch.