Putin v Budapešti: Viktor Orbán a Vladimír Putin ako záchrancovia kresťanstva

31.10.2019 23:27

Vladimír Putin je opäť raz u svojho dobrého priateľa Viktorra Orbána v Budapešti. Nejde však len o návštevu priateľa. Ak sa už títo dvaja politici stretnú, tak ide vždy o dôležité záležitosti. V tomto prípade ide o epochálne dôležitú vec, ktorá sa týka celého kresťanstva.

V Budapešti sa koná tento týždeň veľká konferencia biskupov a kňazov z krajín Blízkeho Východu, ktorú zorganizovala maďarská vláda. Hlavnou témou konferencie je ochrana prenasledovaných kresťanov a čo je možné urobiť, aby boli spoľahlivo chránení pred prenasledovaním na Blízkom Východe.

Putin a Orbán prehlásili spoločne, že v prípade prenasledovania kresťanov ide o jedinú formu akceptovanej diskriminácie.

Najhoršie na tom je, že Západ má na tejto zvrátenej akceptancii obrovský podiel  a nikdy sa proti nej dôrazne a rozhodne nepostavil.

Túto zarážajúcu a odsúdeniahodnú realitu pripomenul a zdôraznil maďarský minister zahraničia Péter Szijjártó a povedal, že Maďarsko poskytlo dosiaľ 50 miliónov dolárov na stavbu a obnovu škôl, kostolov a nemocníc v kresťanských regiónoch na Blízkom Východe. A Maďarsko je aj jediným štátom na svete, kde vláda má štátneho sekretára pre ochranu prenasledovaných kresťanov vo svete.

Brusel i Berlín sa pozerajú s veľkou nedôverou na priateľstvo Putina a Orbána a tým aj na úzku spolupráca Maďarska s  Moskvou. Hnevá ich veľmi to, že sa pravidelne stretávajú raz až dva razy do roka. Stretnutia Orbána so západoeurópskymi politikmi sú oveľa zriedkavejšie. Napríklad kancelárka Merkel bola v priebehu deviatich rokov   len dvakrát u Orbána v Budapešti.

A najviac hnevá Západ to, že nikdy sa nedozvie, o čom tí dvaja spolu celé hodiny hovoria za zatvorenými dverami.

Aj preto západné médiá ignorujú ich stretnutia, lebo nemajú žiadne informácie o tom.

A tak aj teraz ich stretnutie v Budapešti nechajú nepovšimnuté. Nemecká televízia sa o ňom tiež nezmenila ani jediným slovom.