Putin poslal Talianom na pomoc 9 plných lietadiel a slová lásky. Ukázal veľkosť človeka i štátnika

23.03.2020 23:30

Ruský prezident V. Putin prejavil svoje veľké srdce i súcit s Talianskom postihnutým koronou. Už bola takmer nedeľná noc, keď v Ríme pristalo 9 lietadiel z Moskvy, plných rôzneho zdravotníckeho a technického materiálu a v nich priletel aj veľký počet civilných i vojenských lekárov špecialistov epidemiológov a virológov.

Z obrovských lietadiel vyšlo aj viacero nákladných aut a na každom z nich boli upevnené veľké transparenty, na ktorých boli zobrazené dve srdcia v národných farbách Talianska  a Ruska a nad nimi nápis  FROM RUSSIA WITH LOVE.

Šéf ruského posolstva pomoci Talianom generálmajor Sergej Kikar ako prvý podal na letisku ruku talianskemu ministrovi zahraničia Luigimu di Maiovi, ktorý prišiel privítať aj s ďalšími osobami zo svojho ministerstva veľkorysú pomoc z Ruska.

So Sergejom Kikarom prišlo sto ruských odborníkov, ktorí budú v Taliansku pomáhať v boji proti korone.

Ako povedal Putinov hovorca Dmitrij Peskov, tak po sobotňajšom telefonáte ruského prezidenta s talianskym premiérom Contem, Vladimír Putin okamžite nariadil, aby boli do Moskvy dopravení špecialisti i potrebný materiál z rôznych končín Ruska.

Už o 24 hodín neskôr bolo všetko i so špecialistami pripravené na odlet z moskovského vojenského letiska do Ríma.

Ruský prezident prejavil svoju obrovskú veľkosť ako človek i štátnik a Talianom okamžite pomohol, a to napriek tomu, že súčasná talianska vláda neprechovávala voči Moskve nijaké veľké sympatie.

A Moskva pomáha Taliansku materiálom i špecialistami v situácii, keď už aj v Rusku sa začína korona šíriť, aj keď je aktuálne podľa údajov ruských úradov len 438 infikovaných koronou.