Puč v Berlíne? Časti Bundeswehru a Bundespolizei prešli k AfD!

23.06.2019 23:11

Toto v  povojnovom Nemecku ešte nebolo! A niečo podobné sa ešte neudialo ani v žiadnom EÚ štáte. Sú tí, ktorí sú v Berlíne pri moci, vôbec ešte demokrati? Veď ak časti armády a polície prechádzajú k strane, ktorú tzv. demokrati neprávom označujú ako nedemokratickú a pranierujú ju v štátnych médiách ako stranu, ktorá má blízko k neonacistom a rasistom, tak to signalizuje, že sa v štáte vytvorili diktátorske štruktúry.

Výpoveď, že časti Bundeswehru a Bundespolizei prešli k AfD, nevyslovil nikto iný ako renomovaný politik CDU a možný kandidát na Bundeskanzlera – Friedrich Merz!

Friedrich Merz vyjadril v tomto smere veľmi vážne obavy a varuje pred kritickou situáciou v Bundeswehri a Bundespolizei, kde už dlhší  čas čoraz viac príslušníkov sympatizuje s AfD. Podľa Merza tento trend pokračuje a CDU musí urobiť všetko pre to, aby ho zastavila, lebo je veľkým nebezpečím, ak sa čoraz viac vojakov a policajtov stáva prívržencami AfD.

Merz oznámil, že tieto poznatky získal v rozhovoroch s poslancami Bundestagu, ktorí patria do  parlamentných výborov pre obranu a vnútro.

Podčiarkol to ešte tým, že prezradil, že má viacerých blízkych príbuzných a množstvo priateľov a známych, ktorí pracujú pre Bundeswehr a Bundespolizei a tí mu všetci potvrdili jeho informácie.

Situácia musí byť naozaj vážna, keď Merz išiel so svojimi tvrdeniami na verejnosť.

Merzove výpovede potvrdil aj šéf nemeckých policajných odborov.

Už dávnejšie bolo známe, že časti Bundeswehru i nemeckej polície sú vyslovene nespokojné aj s utečeneckou politikou kancelárky. Tá sa však k tejto veci nikdy nevyjadrila.