Prvý raz v Nemecku. Minister vnútra v BW zakázal islamistickú mešitu v Stuttgarte

27.12.2015 19:20

Tvrdý úder proti salafistom v hlavnom meste Bádenska-Württemberska. Postaral sa o to minister vnútra tejto spolkovej krajiny, Reinhold Gall, SPD. Na príkaz ministra minulý týždeň,  v skorých ranných hodinách, vniklo päťdesiat ozbrojených kukláčov, v neprestrielných vestách a helmách, do priestorov veľkej mešity v mestskej štvrti Botnang, v Stuttgarte, okolo ktorej sa sústreďovala takzvná islamistická organizácia Botnang-mešity. Minister súčasne poslal predsedníctvu Islamského centra pre kultúru a vzdelanie ( MSM ) oficiálne oznámenie o zákaze činnosti organizácie Botnang-mešity. Organizácia preukázateľne verbovala v Nemecku bojovníkov pre ISIS v Sýrii. Majetok islamistickej organizácie bol skonfiškovaný kompletne aj s miestnosťami, ktoré jej patrili.

Ministerstvo oznámilo, že nestrpí, aby sa na území spolkovej krajiny BW zakladali a účinkovali organizácie, ktoré presadzujú ozbrojené násilie ako prostriedok religióznych a politických cieľov a ktoré zbierajú finančné prostriedky na ich realizáciu a podporujú zločinecké teroristické zoskupenia.

Organizácia MSM bola vedená a dominovaná salafistami, ktorí z veľkej časti pochádzajú z Balkánu. Členovia organizácie podporovali džihád a religiózne motivovaný terorizmus.

Konečne sa jeden z popredných nemeckých politikov odhodlal k takému rigoróznemu kroku. Budú nasledovať ďalší?