Prvý primátor EÚ, ktorý chce trestať smrťou toho, kto zvolá Allahu Akbar

10.08.2018 22:53

V Taliansku žije v súčasnosti viac ako dva a pol milión moslimov a ich počet narastá každým dňom. Taliani majú obrovský strach, že aj u nich sa môže kedykoľvek udiať to, čo v Paríži, Berlíne a či Barcelone. Napríklad v Ríme, alebo v Benátkach.

Toho sa obáva aj benátsky primátor Luigi Brugnaro. Ten sa z toho dôvodu rozhodol k absolútne radikálnemu kroku, aby tak odstrašil možných teroristov, ktorí by plánovali atentát v historických Benátkach.

Vydal vyhlásenie, že ak niekto zvolá na hlavnom benátskom námestí, kde stojí bazilika svätého Marka, nahlas Allahu Akbar, ako to robia pri svojich útokoch islamskí teroristi, tak bude policajnými zložkami okamžite zastrelený.

Brugnaro je primátorom Benátok od  jari 2015 a vo voľbách prelomil viac ako 20 ročnú vládu ľavice v meste.  55-ročný primátor má politicky blízko k Silviovi Berlusconimu – je podobne ako on autoritatívnym patriarchom. Napriek tomu nie je v žiadnej politickej strane. Ak sa ho opýtate, akú politiku uprednostňuje, tak odpovie:

“Né di destra, né di sinistro – ani vpravo, ani vľavo“.

Volebný boj si finacoval celkom z vlastného vrecka. Je úspešným podnikateľom a vlastní firmu so 600 zamestnancami a netají sa veľkým odporom voči tomu, čo v EÚ narobila so svojou utečeneckou politikou kancelárka Merkel. Rovnako sa netají ani svojím odporom voči homosexuálom. Je veľkým obdivovateľom ruského prezidenta Putina.

Po nástupe do funkcie primátora vyhlásil, že predovšetkým chce dať do poriadku katastrofálnu finančnú situáciu v meste a zlepšiť bezpečnosť v uliciach Benátok.

Na  bezpečnostnej konferencii v Rimini sa vyjadril k novému bezpečnostnému konceptu v Benátkach. Uviedol, že v jeho meste sa bude voči možným teroristom  postupovať veľmi nekompromisne a radikálne a že Benátky sa  starajú o svoju bezpečnosť oveľa lepšie ako Barcelona, kde bolo pri teroristickom útoku zabitých 15 ľudí. Na tej istej konferencii predniesol aj svoju radikálnu výpoveď, ktorú som uviedol v titulku.

Povie to každému, kto sa ho na to opýta a najradšej v benátskom dialekte:

„Ghe sparemo – Zastrelíme ho“.

Ale zdôrazní vám aj to, že Taliani boli vždy mimoriadne tolerantní a pohostinní a že doslova milovali cudzincov a s Arabmi, ktorí prichádzali celé dlhé stáročia do Stivale – do talianskej čižmy – nažívali v priateľstve.

Luigi Brugnaro povie aj to, že Taliani vždy hovorievali:

„Nie je pre nás cudzinec, kto bol už aspoň raz v Taliansku a prišiel k nám v priateľstve.“

Teraz sa však časy extrémne zmenili a Taliani sa cítia islamom ohrození nielen vo svojej talianskej podstate, ale aj vo svojej kresťanskej kultúre a identite.