Provokačné aktivity islamistických salafistov v Nemecku naberajú novú dimenziu: šaría-polícia

07.09.2014 00:06
 

Radikálni islamisti si vo viacerých nemeckých mestách svojvoľne založili vlastnú, tzv. šaría-políciu. Chodia v trojčlených hliadkach, vo výrazne oranžových vestách, na ktorých je veľký nápis : Šária-Polizei. Zastavujú ľudí, najmä ženy a rozdávajú im brožúrky, kde je napísané, čo šária prísne a pod trestami zakazuje: Alkohol, západnú hudbu, návštevy koncertov, pornografiu, prostitúciu, návštevy herní, drogy. Ženám, ktoré zastavia, prikazujú, aby bezpodmienečne chodili zahalené šatkami.

Spolková vláda je situáciou znepokojená a chce proti samozvaným šária-policajtom rigorózne zakročiť. Minister vnútra Thomas de Maiziere povedal, že nikto v Nemecku si nesmie dovoliť zneužívať dobré meno nemeckej polície. Aj justičný minister Heiko Maas vyhlásil, že na presadzovanie práva je príslušný len štát a jeho orgány a nikto iný a že štát nestrpí žiadnu paralelnú a ilegálnu justíciu.

 

Môj komentár:

 

Nemecký štát a nemecká justícia síce chcú zakročiť proti tejto samozvanej salafistickej "polícii", ale nie je to vôbec jednoduché. Vec, ktorá by mala byť jasná, má totiž háčik. Nemecká ústava netrestá a ani nezakazuje odporúčanie religióznych zákonov. A príslušníci salafistickej samozvanej polície, sa každému vysmejú do očí, kto by im chcel zakázať ich činnosť, lebo lakonicky vyhlasujú, že nerobia nič iné, len v mene Alaha učia ľudí čo je správne a čo im prinesie po smrti raj. Ich akcie by sa stali až v tom momente nezákonné, ak by niekomu chceli zabrániť vstup do diskotéky, do herne a či návštevu prostitútky.